Jump to content

Nepoštivanje presude od strane poslodavca


apsolutni_noob

Preporučene objave

Poštovani, 

dobio sam pravomoćnu i ovršnu presudu županijskog suda u Zagrebu da me poslodavac mora vratiti na posao i isplatiti plaće s doprinosima s danom davanja otkaza od 2015. godine. Poslodavac se iste niti pridržava niti postupa po istoj. Zanima me što mi je činiti i kome se obratiti da li za poslodavca postoje sankcije?

Unaprijed hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Nepoštivanje presude od strane poslodavca

Prvo. Ukoliko imate pravomocnu i ovrsnu presudu koja zaduzuje poslodavca da vrati xy novca mozete otici u finu i ispuniti zahtjev za izravnu naplatu pa ce mu se taj iznos nakon 60 dana prebaciti s njegovog racuna na vas

 

Drugo. Poslodavac koji ne postuje o prlravomocnu presudu kojom se radnik vraca na posao cini kd povreda prava na rad. Tako da trebate to s policijom i dorhom rijesiti. Naravno, osoban savjet je da to probate prije "ljudski" rijesiti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče također drugog pitanja, imate odredbe o o ovrsi radi vraćanja zaposlenika na rad ili u službu u Ovršnom zakonu, čl. 267. - 270., pa prema tim odredbama prisilno ovršite nenovčanu tražbinu vraćanja na rad (ona se očituje u novčanom kažnjavanju poslodavca sve dok Vas ne vrati na rad).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija