Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

apsolutni_noob

Nepoštivanje presude od strane poslodavca

Preporučene objave

Poštovani, 

dobio sam pravomoćnu i ovršnu presudu županijskog suda u Zagrebu da me poslodavac mora vratiti na posao i isplatiti plaće s doprinosima s danom davanja otkaza od 2015. godine. Poslodavac se iste niti pridržava niti postupa po istoj. Zanima me što mi je činiti i kome se obratiti da li za poslodavca postoje sankcije?

Unaprijed hvala. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prvo. Ukoliko imate pravomocnu i ovrsnu presudu koja zaduzuje poslodavca da vrati xy novca mozete otici u finu i ispuniti zahtjev za izravnu naplatu pa ce mu se taj iznos nakon 60 dana prebaciti s njegovog racuna na vas

 

Drugo. Poslodavac koji ne postuje o prlravomocnu presudu kojom se radnik vraca na posao cini kd povreda prava na rad. Tako da trebate to s policijom i dorhom rijesiti. Naravno, osoban savjet je da to probate prije "ljudski" rijesiti. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što se tiče također drugog pitanja, imate odredbe o o ovrsi radi vraćanja zaposlenika na rad ili u službu u Ovršnom zakonu, čl. 267. - 270., pa prema tim odredbama prisilno ovršite nenovčanu tražbinu vraćanja na rad (ona se očituje u novčanom kažnjavanju poslodavca sve dok Vas ne vrati na rad).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×