Jump to content

Prodaja rabljenog automobila


blabla333

Preporučene objave

Pozdrav, prodao sam automobil jednom otkupljivaču starih auta. Nismo sklopili kupoprodajni ugovor, nego sam mu dao punomoć za korištenje, registraciju i prodaju automobila pri čemu je on odgovoran za sve štete i kazne nastale u prometu. Punomoć sam potpisao i dao mu kopiju svoje osobne iskaznice, no punomoć nismo zajedno ovjerili kod javnog bilježnika (kasno popodne smo smo se našli da mu predam auto i više nije radio ni jedan javni bilježnik u blizini). Zanima me jel ta punomoć vrijedi za navedene stavke, odnosno da li on može auto registrirat i prodat? Isto tako, mogu li ja snositi kakve posljedice za bilo kakve kazne ili štete koje on ili netko drugo s autom prouzroči?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

ako se auto prodaje na rate (fizičke osobe) napravi se ugovor gdje se navede da je auto plaćeno npr. 20 000 kn i da se još mora platiti 10 000 kn za 3 mjeseca.........u tom slućaju kupac je dužan prepisati auto u roku 15 dana i to je sve nedvojbeno.

međutim,kako stvari stoje sa ovim načinom

da se ugovor sastavi na način da je kupac platio 20 000kn i da mora platiti još 10 000 kn u roku 3 mjeseca i tek po isplati u cijelosti auto se može prepisati....

kako sastaviti takav ugovor da bude zakonski ispravan (zbog prekoraćenja roka od 15 dana ) ,te da prodavatelj bude bez brige oko mogućih kazni,a kupac bez brige oko uplaćenog novca....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija