Jump to content

Raskid ugovora


Tina Martina

Preporučene objave

Dobar dan. Kod poslodavca mi traje ugovor do 30.6.2018. Dobila sam bolju ponudu za posao i nova firma bi me prijavila od 1.6 da bi 4.6 mogla pocet raditi i da nemam prestanka radnog odnosa. Kada sam zvala svoju firmu rekli su mi da moram otkazni rok odradit od 15 dana uz pojašnjenje da su drugima izlazili u susret jer su imali ljudi pa su ih mogli pustiti i da se sef ljuti jer je u kratkom roku otisli puno ljudi, te dace on traziti razlog od voditeljice zasto ja odlazim. Starog godisnjeg imam 9 dana i to Ce mi platiti, ali je spominjala za nekakav porez od 800 kn koji Ce mi se tek vratit u 2019. Kako mogu izbjeći da ne odradim tih15 dana, da li Ce mi to utjecati u novoj firmi da nemam niti jedan dan prekid radnog odnosa( posto su mi htjeli napraviti i uskociti u susret) ili dok se odraduje otkazni od 15 dana  automatski imas prekid ugovora. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za vrijeme trajanja otkaznog roka normalno ste prijavljeni kod starog poslodavca. Odjava ide zadnjim danom otkaznog roka, ako vas budući poslodavac prijavi u idućih 8 dana – nema prekida staža.

S kojim ste danom predali otkaz? Nadam se da imate na pismeno.

Što vam o otkazu piše u ugovoru o radu – da li je vam uopće predviđena mogućnost otkazivanja ugovora na određeno, što u ugovoru piše o otkaznom roku, koliko dugo radite kod tog poslodavca?

Što se poreza tiče, radi se o tome kako se zadnji mjesec ne uzimaju porezne olakšice – ne znam je li to po zakonu, po nekoj uputi, ali primijetila sam kako je to praksa u zadnje vrijeme, u svakom slučaju iduće će godine to biti uzeto u obzir kod obračuna godišnjeg poreza, i biti će vam vraćeno ako ćete biti u preplati.

Kod redovnog otkazivanja ugovora o radu (ako je ta mogućnost predviđena samim ugovorom, s obzirom da se radi o ugovoru na određeno), razlog ne morate navoditi, ne morate ga ni imati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovoru Pise ovako: ugovorne strane ovlaštene su otkazati ovaj ugovor u slučajevima i po postupku, te sukladno otkaznim rokovima propisanim zakonom o radu. Ugovor se moze redovito otkazati i prije isteka roka na koji je ugovoren. Kod poslodavca radim 1godinu i 3 mj. S tim da su mi zadnji ugovor dali na 3 mj. Predala sam ga u petak 25.5, ali nemaju nikakve mail na koji se moze poslati, pasam morala poštom, pa se nadam da Ce u ponedjeljak dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija