Jump to content

Ovršni prijedlog za alimentaciju


Katarina0717

Preporučene objave

Molim Vas ako može netko pomoći!!!

Naime, rastala sam se 2016.g. Imam sudsku presudu po kojoj je određena alimentacija za dijete u iznosu od 600 kn. Naime gospodin suprug nije imao vise, pa sam pristala na to.

Uglavnom, nije plaćeo ni tu mizeriju pa su me u CSS uputili da tu pravomoćnu presudu moram odnjeti u Finu kako bi slijedila ovrha. U ožujku 2018.g. sam dobila novac ali on ni dalje ne plaća. Sad su mi rekli da mi treba ovršni prijedlog te da to moram odnjeti na sud kako bi mu se sjelo na plaću. Isto tako su mi napomenuli da ako nije dobro napisano da neće biti odrađeno.

 

Molim Vas ako mi bilo tko može pomoći.

Unaprijed hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Katarina0717 je napisao:

Sad su mi rekli da mi treba ovršni prijedlog te da to moram odnjeti na sud kako bi mu se sjelo na plaću. Isto tako su mi napomenuli da ako nije dobro napisano da neće biti odrađeno.

Napravite ovršni prijedlog i dostavite sudu. Ako nešto nije dobro napisano ili je izostavljeno, tada će Vas sud pozvati zaključkom, da po članku 109. Zakona o parničnom postupku dopunite ili ispravite na točno određeni način taj svoj prijedlog. I tek nakon toga, ako tako ne postupite Vaš prijedlog za ovrhu će se smatrati povučenim. Pa ako već i dođe do toga, nema zapreka da ponovno dostavite sudu ovršni prijedlog, ali uređen sukladno zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija