Jump to content
Katarina0717

Ovršni prijedlog za alimentaciju

Preporučene objave

Molim Vas ako može netko pomoći!!!

Naime, rastala sam se 2016.g. Imam sudsku presudu po kojoj je određena alimentacija za dijete u iznosu od 600 kn. Naime gospodin suprug nije imao vise, pa sam pristala na to.

Uglavnom, nije plaćeo ni tu mizeriju pa su me u CSS uputili da tu pravomoćnu presudu moram odnjeti u Finu kako bi slijedila ovrha. U ožujku 2018.g. sam dobila novac ali on ni dalje ne plaća. Sad su mi rekli da mi treba ovršni prijedlog te da to moram odnjeti na sud kako bi mu se sjelo na plaću. Isto tako su mi napomenuli da ako nije dobro napisano da neće biti odrađeno.

 

Molim Vas ako mi bilo tko može pomoći.

Unaprijed hvala :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Katarina0717 je napisao:

Sad su mi rekli da mi treba ovršni prijedlog te da to moram odnjeti na sud kako bi mu se sjelo na plaću. Isto tako su mi napomenuli da ako nije dobro napisano da neće biti odrađeno.

Napravite ovršni prijedlog i dostavite sudu. Ako nešto nije dobro napisano ili je izostavljeno, tada će Vas sud pozvati zaključkom, da po članku 109. Zakona o parničnom postupku dopunite ili ispravite na točno određeni način taj svoj prijedlog. I tek nakon toga, ako tako ne postupite Vaš prijedlog za ovrhu će se smatrati povučenim. Pa ako već i dođe do toga, nema zapreka da ponovno dostavite sudu ovršni prijedlog, ali uređen sukladno zakonu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×