Jump to content

Uzdržavanje punoljetnog djeteta


ledena_kisa

Preporučene objave

Poštovani,

 

Ukoliko se završi jedan studiji i odluči upisati drugi, do kad su roditelji dužni uzdržavati? (Završen jedan preddiplomski, upisan novi preddiplomski). I još nešto, ako jedan roditelj ne dava novac (sa kojim ne živim) dok traje postupak rastave, hoće li biti dužan isplatiti taj dio što nije platio u trenutku donošenja.presude? Treba li uzdržavana osoba radi toga promijeniti prebivalište kako roditelj koji ne isplaćuje novac ne bi mogao tvrditi da je ispunjavao obveze s obzirom da je prebivalište još uvijek kod njega?

 

Tumačim li dobro stavku obiteljskog zakona? Punolijetno dijete može upisati fakultet i ne ispuniti obvezu, te izgubiti pravo na uzdržavanje, može li on onda upisati novi studiji i ponovno steći pravo na uzdržavanje, a da pri tom na novon studiju ispunjava obveze? Znači li ta odredba zakona i to da punoljetno dijete može do 26. godine upisivati više studija, s pretpostavkom da je na.svima ispunjavao obveze?(pitanje iz prvog posta; završen jedan studiji, redovno ispunjene obveze, želi se upisati drugi studiji, a nema se 26, je li roditelj dužan uzdržavati?) Što ako netko studira 4 godine uredno i petu odustane od fakulteta, a ne navrši 26, je li ga roditelj dužan uzdržavati godinu dana zbog nepronalaska posla?  Kako će se utvrditi obveze prema punoljetnom djetetu koje u trenutku rastave roditelja završava preddiplomsko obrazovanje i pod a) nastavlja diplomsko obrazovanje ili pod b) upisuje novo preddiplomsko obrazovanje, a nema 26 godina?

 

Molim moderatora za spajanje postova, zbog proteka vremena, nisam u mogućnosti editati. Zanima me uz sve ove solucije sto sam.nabrojao, je li uopce bitno to je li studiji redovan ili izvanredan( javno sveuciliste)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija