Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

atomic95

Uzdržavanje punoljetnog djeteta

Preporučene objave

Poštovani,

 

Ukoliko se završi jedan studiji i odluči upisati drugi, do kad su roditelji dužni uzdržavati? (Završen jedan preddiplomski, upisan novi preddiplomski). I još nešto, ako jedan roditelj ne dava novac (sa kojim ne živim) dok traje postupak rastave, hoće li biti dužan isplatiti taj dio što nije platio u trenutku donošenja.presude? Treba li uzdržavana osoba radi toga promijeniti prebivalište kako roditelj koji ne isplaćuje novac ne bi mogao tvrditi da je ispunjavao obveze s obzirom da je prebivalište još uvijek kod njega?

 

Tumačim li dobro stavku obiteljskog zakona? Punolijetno dijete može upisati fakultet i ne ispuniti obvezu, te izgubiti pravo na uzdržavanje, može li on onda upisati novi studiji i ponovno steći pravo na uzdržavanje, a da pri tom na novon studiju ispunjava obveze? Znači li ta odredba zakona i to da punoljetno dijete može do 26. godine upisivati više studija, s pretpostavkom da je na.svima ispunjavao obveze?(pitanje iz prvog posta; završen jedan studiji, redovno ispunjene obveze, želi se upisati drugi studiji, a nema se 26, je li roditelj dužan uzdržavati?) Što ako netko studira 4 godine uredno i petu odustane od fakulteta, a ne navrši 26, je li ga roditelj dužan uzdržavati godinu dana zbog nepronalaska posla?  Kako će se utvrditi obveze prema punoljetnom djetetu koje u trenutku rastave roditelja završava preddiplomsko obrazovanje i pod a) nastavlja diplomsko obrazovanje ili pod b) upisuje novo preddiplomsko obrazovanje, a nema 26 godina?

 

Molim moderatora za spajanje postova, zbog proteka vremena, nisam u mogućnosti editati. Zanima me uz sve ove solucije sto sam.nabrojao, je li uopce bitno to je li studiji redovan ili izvanredan( javno sveuciliste)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×