Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

MartyMp

Hipotekarni kredit na kuću u tuđem vlasništvu

Preporučene objave

Pozdrav!

Molim Vas za stručnu pomoć - znači pravnu i od strane banke, ako netko zna. Stvar je slijedeća : prodajemo kuću i kupci su zainteresirani ali ne mogu podići dovoljan kredit. Njihov je prijedlog da oni dignu hipotekarni kredit na kuću, nama novci a oni bi dalje otplaćivali. Ali, naravno da nismo ni mi od jučer. Da ne bi ispali nasamareni. Da li postoji kakvo osiguranje za nas, da ne ostanemo bez kuće i novaca? Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U konkretnom slučaju se ide opcijom stambenog kredita,po kojem kupoprodajnu cijenu banka izravno prenosi na račun prodavatelja nekretnine a ne nosiocu kredita/kupcu.

Drugi vid vašeg dodatnog osiguranja je da u kupoprodajnom ugovoru izostavite tabularnu ispravu ili istu uvjetujete isplatom,tako da se kupac uprkos kupoprodajnom ugovoru neče moći upisati kao vlasnik  sve dok mu Vi ne izdate ovjerenu pisanu suglasnost za upis(tabularna isprava).

I ako vama to sve djeluje nesigurno,osobnog sam mišljenja da se radi o uobičajnoj proceduri.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×