Jump to content

Prekrsajni postupak od HDS-a


Facepalm1878

Preporučene objave

Bok svima!

Prije par dana sam dobio kovertu od HDS-a za prekršajni postupak radi neodobrenog koristenja glazbe u javnom prostoru na tvrtku i na sebe kao odgovornu osobu. Vrlo vjerojatno ce presuda biti protiv mene, iako se ne osjecam krivim. Kazna za fizicku odgovornu osobu je od 2.000,00 - 10.000,00 kn. Pošto to ne mogu platit, sud ce ici na ovrhu i koliko znam ako se unutar godine dana ne naplati, slucaj ide na policiju i prijeti mi zatvor kao odradivanje kazne (300=1 dan).

Moje pitanje glasi, ako cu na kraju morat ic u zatvor, hocu li moc dobit uvjerenje da se protiv mene ne vodi kazneni postupak radi zaposlenja i dobivanja viza, posto je to prekrsajni postupak i vodi se na prekrsajnom sudu? I ako ga ne mogu dobit, koliki je vremenski period da mi se to izbrise iz dosjea? Takoder, jel se odlazak u zatvor moze zamijenit dobrotvornim radom ili necim slicnim?

LP!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećete sigurno ići u zatvor. Odazovite se na ročište i recite onako kako je. Pogotovo ako je prvi prekršaj u pitanju. Nije to ništa strašno. Rehabilitacija nastupa nakon tri godine od pravomoćne presude. Stoga, vama je u interesu da se što prije sve završi i okonča, kako bi vam i rehabilitacija nastupila ranije. Također, glede rehabilitacije, nakon proteka tog vremena smatrate se neosuđivanim i prekršaj neće biti vidljiv u službenim evidencijama, a briše se po službenoj dužnosti. Sukladno odredbama prekršajnog zakona, novčana kazna vam se może zamiieniti radom za opće dobro ako je veća od 2000kn i ako je od pokušaja prisilne naplate prošlo dvije godine. Dalek je vama put do zatvora, stignete to platiti..

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija