Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Facepalm1878

Prekrsajni postupak od HDS-a

Preporučene objave

Bok svima!

Prije par dana sam dobio kovertu od HDS-a za prekršajni postupak radi neodobrenog koristenja glazbe u javnom prostoru na tvrtku i na sebe kao odgovornu osobu. Vrlo vjerojatno ce presuda biti protiv mene, iako se ne osjecam krivim. Kazna za fizicku odgovornu osobu je od 2.000,00 - 10.000,00 kn. Pošto to ne mogu platit, sud ce ici na ovrhu i koliko znam ako se unutar godine dana ne naplati, slucaj ide na policiju i prijeti mi zatvor kao odradivanje kazne (300=1 dan).

Moje pitanje glasi, ako cu na kraju morat ic u zatvor, hocu li moc dobit uvjerenje da se protiv mene ne vodi kazneni postupak radi zaposlenja i dobivanja viza, posto je to prekrsajni postupak i vodi se na prekrsajnom sudu? I ako ga ne mogu dobit, koliki je vremenski period da mi se to izbrise iz dosjea? Takoder, jel se odlazak u zatvor moze zamijenit dobrotvornim radom ili necim slicnim?

LP!

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Potvrdu ćeš dobit jer nema kaznenog postupka.Policiji ne ide ništa vezano za zatvor.tražiš na sudu umanjenje kazne i na rate,ali moraš priznat prekršaj.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nećete sigurno ići u zatvor. Odazovite se na ročište i recite onako kako je. Pogotovo ako je prvi prekršaj u pitanju. Nije to ništa strašno. Rehabilitacija nastupa nakon tri godine od pravomoćne presude. Stoga, vama je u interesu da se što prije sve završi i okonča, kako bi vam i rehabilitacija nastupila ranije. Također, glede rehabilitacije, nakon proteka tog vremena smatrate se neosuđivanim i prekršaj neće biti vidljiv u službenim evidencijama, a briše se po službenoj dužnosti. Sukladno odredbama prekršajnog zakona, novčana kazna vam se może zamiieniti radom za opće dobro ako je veća od 2000kn i ako je od pokušaja prisilne naplate prošlo dvije godine. Dalek je vama put do zatvora, stignete to platiti..

Uređeno od atomic95

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×