Jump to content

Isplata preplate


kokolo43

Preporučene objave

Poštovani,
Supruga je imala nekoliko ovrsi na FINI koje je uspješno zatvorila reprogramskim kreditom.Nakon što su sve ovrhe maknute sa FINE,dobili smo od odvjetnika Zec i partneri koji je vodio ovrhu za Hrvatski telekom,te od B2Kapitala da postoji preplata po dugovanju.Nedavno su nam se javili iz Hrvatskog telekoma da su pokrenuli isplatu preplate sa njihove strane,dok smo sa B2Kapitalom imali problema oko dokumentacije.Tražili su od supruge da im putem maila pošalje presliku osobne iskaznice,presliku iskaznice važećeg tekućeg računa,te potpisanu i poštambiljanu potvrdu o važećem IBAN-u tekućeg računa.
Zanima me koji je njihov zakonski rok za isplatu preplate,te koje su mi zakonske opcije moguguče ukoliko se i nakon dostavljenih papira ogluše na moja potraživanja.Radi se o 1300 kuna pa me zanima ukoliko uskoro ne isplate preplatu da li mi se isplati pokrenuti tužbu za naplatu potraživanja za taj iznos? Te da li bi mi mogli savjetovasti koji drugi pravni lijek?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete koristiti protuovrhu, jer nakon što je ovrha provedena, ovršenik može tražiti od suda u istom ovršnom postupku da naloži ovrhovoditelju da mu vrati ono što je ovrhom dobio, ako ga je namirio mimo suda. Samo morate paziti na rok koji je 3. mjeseca od saznanja za razlog za protuovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija