Jump to content
kokolo43

Isplata preplate

Preporučene objave

Poštovani,
Supruga je imala nekoliko ovrsi na FINI koje je uspješno zatvorila reprogramskim kreditom.Nakon što su sve ovrhe maknute sa FINE,dobili smo od odvjetnika Zec i partneri koji je vodio ovrhu za Hrvatski telekom,te od B2Kapitala da postoji preplata po dugovanju.Nedavno su nam se javili iz Hrvatskog telekoma da su pokrenuli isplatu preplate sa njihove strane,dok smo sa B2Kapitalom imali problema oko dokumentacije.Tražili su od supruge da im putem maila pošalje presliku osobne iskaznice,presliku iskaznice važećeg tekućeg računa,te potpisanu i poštambiljanu potvrdu o važećem IBAN-u tekućeg računa.
Zanima me koji je njihov zakonski rok za isplatu preplate,te koje su mi zakonske opcije moguguče ukoliko se i nakon dostavljenih papira ogluše na moja potraživanja.Radi se o 1300 kuna pa me zanima ukoliko uskoro ne isplate preplatu da li mi se isplati pokrenuti tužbu za naplatu potraživanja za taj iznos? Te da li bi mi mogli savjetovasti koji drugi pravni lijek?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete koristiti protuovrhu, jer nakon što je ovrha provedena, ovršenik može tražiti od suda u istom ovršnom postupku da naloži ovrhovoditelju da mu vrati ono što je ovrhom dobio, ako ga je namirio mimo suda. Samo morate paziti na rok koji je 3. mjeseca od saznanja za razlog za protuovrhu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×