Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

hasko

naknadno pronađena imovina

Preporučene objave

Otac je umro prije 21 godinu, nije živio s obitelji nego u Njemačkoj no uoči smrti me je nazvao i između ostalog rekao kako ima štednu knjižicu u PBZ na koju je dobivao mirovinu iz RH, a punomoć je imala njegova tetka. Mislio sam da on želi taj novac i otišao kod njegovih tetki , rekao im to i neka mu pošalju novac na što su mi odgovorile kako one nemaju pojma o tome. Otac je nakon toga preminuo, ja sam pokrenuo ostavinski postupak i naveo tu ušteđevinu koja mi je rečena. Na ostavinskoj u sudu je sudac rekao kako nisu pronašli ništa i tako je ostavinska završila s tim da smo se svi nasljednici odrekli nasljedstva (iako nismo imali pojma ni o eventualnom novcu, nekretninama kao i dugovima). Danas dobivam, na njegovo ime, od PBZ-a obavijest o "Oporezivanju kamate na štedne uloge po viđenju (štedne knjižice)" u kojem traže ažuriranje podataka i neka ponese štednu knjižicu. Dakle, ipak knjižica postoji. I šta bih sada trebao uraditi ? Pustiti sve ili otići i nekako završiti tu priču zauvijek. Ipak je tu prošlo puno godina.

 

Uređeno od hasko

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Do novca je moguće doći samo ako ishodite pravomoćno rješenje(dopunsko)o nasljeđivanju kroz postupak naknadno pronađene imovine.

U podnesku sudu kojim će te inicirati postupak je nužno da napišete podatke o pronađenoj imovini.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Iskreno, taj novac ni ne želim koliko god da ga ima. Svog bi se dijela odrekao u korist majke samo ne znam kako doznati isplati li se uopće pokretati postupak. Nisam jedini nasljednik.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 21 sati , hasko je napisao:

Svog bi se dijela odrekao u korist majke samo ne znam kako doznati isplati li se uopće pokretati postupak. Nisam jedini nasljednik.

Cijeli postupak se isplati samo ukoliko je na računu znatnija svota, u protivnom ćete imati više troškova nego koristi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×