Jump to content

Zauzimanje tuđeg posjeda - Vozač koji se konstantno parkira na moje parkirno mjesto


aurum25

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

Molio bih za neki pravni savjet vezano za moju situaciju.

 

Vlasnik sam stana, zajedno s parkirnim mjestom ispred stambene zgrade. Premda je parking u mom vlasništvu i označen pripadajućom brojkom, jedna osoba koja povremeno dolazi susjedima iz zgrade već neko vrijeme konstantno parkira svoj automobil na moje parkirno mjesto.

 

Premda sam prvi puta gospodina lijepo i uljudno zamolio da automobil ne parkira na moje parkirno mjesto, on mi je vrlo bahato i bezobrazno odgovorio da će se on parkirat tamo gdje on želi i da ga boli ( da ne kažem u originalu) što je to moje parkirno mjesto. Nekako sam o njemu stekao dojam da očito nije civilizirana osoba s kojom se može normalno riješiti problem pa sam evo posegnuo za nekim pravnim rješenjima.

 

Premda sam nedavno na svoje parkirno mjesto postavio i stupić, danas je dotični problematični gospodin ponovnim ulaskom automobilom na moj parking i njega skršio te sam i pozvao policiju koja je izašla na intervenciju.

 

U razgovoru s policijom, rečeno mi je da eventualno mogu podići privatnu tužbu, ali da se to jednostavno ne isplati. Druga je mogućnost da pozovem idući put pauka da ukloni vozilo. Nekako me ovakvi odgovori baš ne zadovoljavaju jer neki red valjda mora postojati i ne može netko samo tek tako olako raditi što želi i nastanjivat se na tuđe vlaništvo, odnoso tuđi parking.

 

Zanima me postoji li neka represivnija mjera koju bih mogao poduzeti da se dotični gospodin više ne parkira na moje mjesto? 

Mogu li mu barem nešto “poručiti” da idući put ipak malo promisli hoće li se opet parkirat na moj parking? Neke posljedice koje će možda snosit ako nastavi ovo ponavljat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , drot13 je napisao:

Ako imaš posla s čovjekom koji se ovako ponaša, nemaš nekog lakog rješenja.

Postoji li mogućnost postavljanja stupića ili nečeg sličnog?

Stupić je stavljen, ali i nakon sto je stavljen,  problematični gospodin ga je skršio... i sad opet moram iznova postavit i zašarafit ga...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpišeš prijedlog (moraš imati i neki dokaz da je baš on oštetio stupić, tipa snimka nadzorne kamere zgrade ili da ga je netko vidio), pa policija podnosi kaznenu prijavu državnom odvjetništvu (znači, po prijedlogu, a ne po službenoj dužnosti, mada je u ovom dijelu to slično). Ako ima dokaza i on na DO prizna počinjenje, ponudit će mu da ti plati štetu kako bi se obustavio postupak. Ako odbije, ići će na sud, a kazna bi vrlo vjerojatno bila uvjetna. Ako nema dokaza, DO će najvjerojatnije odustati od progona i prepustiti tebi da ga dalje tužiš ako želiš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija