Jump to content

Ilegalni rad tvornice


poslovni

Preporučene objave

Poštovani,

    Htio bih Vaš pravni savijet vezan za rad tvornice koja se otvorila prije pola godine u blizini moje obiteljske kuće. Pri kupnji parcele na kojoj sam izgradio obiteljski dom, urbanistički planovi jasno su definirali da je to zelena zona daleko od industrijske. No, prije godinu dana taj status se promijenio u industrijsku na šok mene i sumještana jer nismo bili obaviješteni. Gradnja tvornice počela je već nakon tjedan dana proglašenja industrijske zone i sada je u pogonu. sam dimnjak u visini je moje kuće i ozbiljno narušava život. uz to sada imam i netrpeljivu buku zbog koje ne možemo spavati. Slučaj je prijavljen Ministarstvu zaštite okoliša i energije i gradskom vječu koji me traži da sastavim pismeno ovaj slučaj. 

    Pošto ne znam koji su se točno zakoni prekršili ovakvim potezima promjene statusa zone zemljišta i ostale pravne prekršaje koji narušuju životne uvijete, molio bih Vas za pomoć.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidite čl.11, 13 Zakona o gradnji kao i čl.110 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Što se tiće izmjene pp, tu nema dovoljno informacija je li sve postupano po zakonu, da li je provedena javna rasprava (za koju se poziv upućuje na mrežnim stranicama ministarstva i JLS), te da li je uopće bila potrebna ukoliko je bilo usklađivanje pp s ZPU, planovima više razine itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija