Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

poslovni

Ilegalni rad tvornice

Preporučene objave

Poštovani,

    Htio bih Vaš pravni savijet vezan za rad tvornice koja se otvorila prije pola godine u blizini moje obiteljske kuće. Pri kupnji parcele na kojoj sam izgradio obiteljski dom, urbanistički planovi jasno su definirali da je to zelena zona daleko od industrijske. No, prije godinu dana taj status se promijenio u industrijsku na šok mene i sumještana jer nismo bili obaviješteni. Gradnja tvornice počela je već nakon tjedan dana proglašenja industrijske zone i sada je u pogonu. sam dimnjak u visini je moje kuće i ozbiljno narušava život. uz to sada imam i netrpeljivu buku zbog koje ne možemo spavati. Slučaj je prijavljen Ministarstvu zaštite okoliša i energije i gradskom vječu koji me traži da sastavim pismeno ovaj slučaj. 

    Pošto ne znam koji su se točno zakoni prekršili ovakvim potezima promjene statusa zone zemljišta i ostale pravne prekršaje koji narušuju životne uvijete, molio bih Vas za pomoć.

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vidite čl.11, 13 Zakona o gradnji kao i čl.110 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Što se tiće izmjene pp, tu nema dovoljno informacija je li sve postupano po zakonu, da li je provedena javna rasprava (za koju se poziv upućuje na mrežnim stranicama ministarstva i JLS), te da li je uopće bila potrebna ukoliko je bilo usklađivanje pp s ZPU, planovima više razine itd.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×