Jump to content

Prometna sa težim tjelesnim ozljedama


Stefani123

Preporučene objave

Pozdrav. 

Dečko je vozač kamiona i na T križanju je sa glavne ceste skretao ulijevo na sporednu te je motociklistu (koji je bio na sporednoj)  preokrenuo sa motora.  Uz sve provjere ga nije uočio jer u trenu kad je on krenuo,  motociklista je stao na križanju te mu se nasao u mrtvom  kutu,  pričamo o sekundama.  Naravno pozvana je hitna i policija te se na nadzornim kamerama koje su uzete kao dokaz vidi jasno sto se dogodilo. Dečku je rečeno da ce dobiti kaznu za uzrokovanje prometne nesreće (jer se navodno nije kretao po zamišljenim linijama,  koje se u križanju ne vide)  te ovisno o ozljedama motociklista ce se vidjeti dalje i pusten je dalje da vozi.  Kontaktirao ga je policajac da je motociklista naručen i da mu je slomljeno jedno rebro (sto znaci teze tjelesne ozljede)  te mu je rekao da dođe dat izjavu jos jednom koja ce se proslijediti državnom odvjetništvu te ce se prema tome voditi dalje postupak.  Zanima me na kakvu kaznu da se pripremi,  sto je za očekivati?  Da napomenem nikada nije bio kažnjavan,  jedino je imao prometne prekršaje za brzinu i pojas prije,  ali policajac je rekao da to nema veze sa kaznenim pravom. Molim pomoć i hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čovjek će odštetu riješiti s osiguranjem kamiona i njih će tužiti ako neće biti zadovoljan (zato i plaćamo osiguranje vozila). Osiguranje može tražiti povrat od vozača ako je on bio pijan i sl., ali koliko pišeš, to ovdje nije bio slučaj.

Sve što sutra kaže može biti dokaz u postupku, tako da bi svakako trebao imati odvjetnika za kazneno pravo. Nije to neko opako kazneno djelo, ali ipak je kazneno djelo i dobro bi bilo da uz sebe ima nekoga tko razumije postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje će se raditi o nehaju, pa je i propisana kazna do 3 godine zatvora, što otvara mogućnost DORH-u da sve ovo riješi sa kaznenim nalogom (što će i učiniti pod uvjetom da je dečku ovo prvo kazneno djelo). Najbitnije je da nitko nije teže stradao (ili ne daj Bože izgubio život).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija