Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

johndunbar

Raspodjela imovine za zivota

Preporučene objave

Roditelji zele raspodjeliti dvije nekretnine, meni i bratu svakome jednu, Ugovorom o ustupanju i raspodjeli imovine za zivota. U slucaju da ugovor predvidja da se ja kao potomak upisem kao vlasnik nekretnine, da li ja u potpunosti mogu raspolagati tom nekretninom, recimo prodati je? Pitam zato sto se u Zakonu o nasljedjivanju spominje mogucnost opoziva takvog Ugovora (npr. zbog nezahvalnosti) koji moze za posljedicu imati vracanje ustupljenog, pa me zanima sto bi onda bilo u toj situaciji kada konkretne nekretnine vise nema u mom vlasnistvu?

Vezano uz prethodno pitanje, da pojasnim da se radi o tome da mi ta nekretnina ne rjesava stambeno pitanje jer zivim u drugom gradu, pa me zanima da li je mogu prodati jos za zivota mojih roditelja i na taj nacin rijesiti svoje stambeno pitanje?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 12 sati , johndunbar je napisao:

Pitam zato sto se u Zakonu o nasljedjivanju spominje mogucnost opoziva takvog Ugovora (npr. zbog nezahvalnosti) koji moze za posljedicu imati vracanje ustupljenog, pa me zanima sto bi onda bilo u toj situaciji kada konkretne nekretnine vise nema u mom vlasnistvu?

Sukladno odredbama čl.493 st 2 Zakona o obveznim odnosima, a vezano za odredbe čl.114 st 1 Zakona o nasljeđivanju,opoziv je moguć samo ako se ustupljena imovina(dar)ili njena vrijednost još uvijek nalazi u imovini obdarenika.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×