Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

novi1zagreb

Molim pomoć!

Preporučene objave

Poštovani, 

 

Pokušati ću svoju situaciju opisati što je moguće kraće i jasnije, pa stoga... Prije otprilike godinu dana sam kod jedne osobe koja se bavi uslužnom djelatnošću napravio dug u iznosu od cca 12 000 kuna, kada je situacija postala jasna da izvjesni dug neću biti u stanju vratiti onda smo otišli kod javnog bilježnika gdje smo to i ovjerili. Posao u tome trenutku nisam imao i taj dug je stajao i dalje međutim prijetnje uporabom fizičke sile kao i prijetnje plijenjenjem osobnih stvari su se intenzivirale, osoba mi je uzela uz to i jedan od osobnih dokumenata i stvar je zapravo postala za mene prilično stresna i mučna jer mi je ta osoba dolazila doma u više navrata, te kontaktirala vezano uz naš problem sa meni bliskim ljudima. Ja sam u međuvremenu četvrtinu duga zatvorio i počeo opet raditi, međutim dug mogu zatvarati tako kako mogu, pomalo, a to toj izvjesnoj osobi očito ne paše i prijetnje i dalje stižu i život mi čine zaista lošim jer to utječe na mene i ljude oko mene u svakom aspektu. Molim Vas za nekakav konkretan savjet jer već sad mi stoji knedla u grlu kad znam da ću opet po tisućiti put morati voditi takav isprazan razgovor i jednostavno sam više izluđen od svega toga. Unaprijed hvala. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , atomic95 je napisao:

Može se raditi o prijetnji ili protupravnoj naplati. Obratite se policiji. To je u ovom slučaju jedino ispravno.

Da, podnesite kaznenu prijavu protiv navedenog radi počinjenja KD iz čl. 139. KZ RH (prijetnja)...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
objavljeno (uređeno)

Da, prijetnja. Kod protupravne naplate mora biti naplaćeno, sto ovdje nije slucaj. Javite sto je bilo u policiji i spomenite potencijalne svjedoke, odnosno bliske osobe koje navodite..

 

Može biti i protupravna naplata u pokusaju. Ona bi išla po službenoj. Prijeti se fizičkim napadom radi nevraćenog novca, no najbolje se obratiti policiji, pa da se vidi koje su opcije. Spominjete i bliske ljude, oni su potencijalni svjedoci, što vam svakako ide u prilog..no moze biti i pokusaj protupravne naplate, policija ce odlucit sto je svrhovito.

Uređeno od atomic95

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po meni, a prema podacima korisnika, izvjesniji je pokušaj protupravne naplate.

Svakako prijaviti, jer postoji zakonom propisani način naplate potraživanja, da se svi ponašamo na ovaj način, ova država bi imala još veći problem sa demografijom od trenutnog.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×