Jump to content

izvod iz kaznene evidencije , criminal background check


goldyx65

Preporučene objave

U zahtjevu  za posao  poslodavac traži  izvod iz kaznene  evidencije  ,  ako se doslovno shvati  naime potreban je dokument  koji izdaje ministastvo  pravosuđa u, a koji po kz čl86. stavak 4 mogu zatražiti samo ako su mi ti podaci potrebni radi ostvarivanja prava u stranoj državi.Pošto se radi o poslodavcu koji posluje na teritoriju RH  zapravo proizlazi  da  nema pravo tražiti taj  dokumenat .

U mome slučaju  nisam kažnjavan  ali  imam  nepravomoćnu  presudu , koja mi je vidljiva na potvrdi da se protiv mene vodi kazneni  postupak koji se može iizvaditi na e-građani, koja je zbunjujuća  za poslodavca  ako ju dostavim , jer iz  navedenog citiram  "izvod  iz  kaznene evidencije" je upravo ono što je navedeno  po  čl.86. st.4. ,te me zapravo nema pravo to ni tražiti.

Pitanje je kako da se postavim u ovom slučaju , dali  poslodavac time krši zakon  , i dali ovaj  citirani zahtjev zapravo  isključuje obrazac  iz e-građani  "da  se protiv mene  vodi  kazneni postupak"

i po mome mišljenju  su to dvije  različite  potvrde  , od koje ova  o ne vođenju postupka ionako  ne zadovoljava  navedeno "izvod iz kaznene evidencije"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o UBER  Hrvatska  ,, i mislim  da to i nije samo moj problem.

citirano je na zahtjevu dokumentacije  na njihovoj stranici da se za vozača  traži  upravo  izvod  iz KE  odnosno  engleski  criminal background check.

što mi je  po navedenom članu  neobično ..

A iz istog mi se čini da to ne obuhvača  potvrdu da se ne vodi  kazneni postpak  , jer je to dokument drugačijeg značenja

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, radi se o dva različita dokumenta, izvadak iz KE evidentira pravomoćne osude dok potvrda da se ne vodi kazneni postupak evidentira kaznene postupke u tijeku.

Citirani čl. 14. daje vam za pravo obzirom vi ne idete u inozemstvo niti u međunarodnu organizaciju, dok oni sami po sebi do tih podataka legalnim putem ne mogu. Pokušajte s njima razgovarati vezano uz to, no kako vama ova potvrda da se ne vodi kazneni postupak neće biti čista, ne znam koliko će vam se to isplatiti u svrhu potencijalnog zaposlenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija