Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

goldyx65

izvod iz kaznene evidencije , criminal background check

Preporučene objave

U zahtjevu  za posao  poslodavac traži  izvod iz kaznene  evidencije  ,  ako se doslovno shvati  naime potreban je dokument  koji izdaje ministastvo  pravosuđa u, a koji po kz čl86. stavak 4 mogu zatražiti samo ako su mi ti podaci potrebni radi ostvarivanja prava u stranoj državi.Pošto se radi o poslodavcu koji posluje na teritoriju RH  zapravo proizlazi  da  nema pravo tražiti taj  dokumenat .

U mome slučaju  nisam kažnjavan  ali  imam  nepravomoćnu  presudu , koja mi je vidljiva na potvrdi da se protiv mene vodi kazneni  postupak koji se može iizvaditi na e-građani, koja je zbunjujuća  za poslodavca  ako ju dostavim , jer iz  navedenog citiram  "izvod  iz  kaznene evidencije" je upravo ono što je navedeno  po  čl.86. st.4. ,te me zapravo nema pravo to ni tražiti.

Pitanje je kako da se postavim u ovom slučaju , dali  poslodavac time krši zakon  , i dali ovaj  citirani zahtjev zapravo  isključuje obrazac  iz e-građani  "da  se protiv mene  vodi  kazneni postupak"

i po mome mišljenju  su to dvije  različite  potvrde  , od koje ova  o ne vođenju postupka ionako  ne zadovoljava  navedeno "izvod iz kaznene evidencije"

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Radi se o UBER  Hrvatska  ,, i mislim  da to i nije samo moj problem.

citirano je na zahtjevu dokumentacije  na njihovoj stranici da se za vozača  traži  upravo  izvod  iz KE  odnosno  engleski  criminal background check.

što mi je  po navedenom članu  neobično ..

A iz istog mi se čini da to ne obuhvača  potvrdu da se ne vodi  kazneni postpak  , jer je to dokument drugačijeg značenja

hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Je, radi se o dva različita dokumenta, izvadak iz KE evidentira pravomoćne osude dok potvrda da se ne vodi kazneni postupak evidentira kaznene postupke u tijeku.

Citirani čl. 14. daje vam za pravo obzirom vi ne idete u inozemstvo niti u međunarodnu organizaciju, dok oni sami po sebi do tih podataka legalnim putem ne mogu. Pokušajte s njima razgovarati vezano uz to, no kako vama ova potvrda da se ne vodi kazneni postupak neće biti čista, ne znam koliko će vam se to isplatiti u svrhu potencijalnog zaposlenja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×