Jump to content

Poslodavac nije dao novi ugovor


Sanjauna

Preporučene objave

Radim u kaficu od 1.6.2017.. Ugovor mi je istekao 1.6.2018. Novi ugovor nisam dobila..ali jos uvijek radim. No, planiram dati otkaz 15.6. Da li moram odraditi otkazni rok? I da li mogu dobiti svoj godisnji jos do kraja mjeseca? Ako netko zna ljubazno molim da mi pomogne, jer nas muljaju na sve strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi trenutno radite na crno ili imate ugovor na neodređeno,kako vam bolje paše :)

 

Po zakonu,ako vam istekne ugovor na određeno,niste potpisali novi ugovor a još uvijek radite, smatra se da je vaš ugovor na određeno prerastao u ugovor na neodređeno.

 

U trenutnoj situaciji niste dužni odrađivati nikakav otkazni rok. Vi već sutra ne morate doći na posao ako ne želite,vaš ugovor je istekao.

Ako zaista odlazite na drugi posao,šutite i radite do kada vam odgovara i prijeđete na novi posao.

Godišnji odmor ako niste iskoristili,mora vam biti plaćen.

Ako je poslodavac normalan i želite na drugi posao,ljudski ga je obavijestiti o tome pa da dogovorite do kada ćete raditi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uh, uh, Wrritteer, nije to bas tak.

Sanjauna, ukoliko vas je poslodavac odjavio s istekom ugovora (mozete provjeriti na mirovinkom, preko e-gradjanin, s tim da im nekad treba 10ak dana da obrade odjavu i da bude vidljiva u sustavu), onda definitivno radite na crno i ne morate doci na posao (ono sto odradite na crno, mozda necete moci ni naplatiti). Ukoliko ste i dalje prijavljeni, vas je ugovor postao na neodredjeno, a to znaci da se morate drzati otkaznog roka, ne mozete bez posljedica ne doci na posao. Mozda je poslodavac zaboravio pa ce vam uskoro dati novi ugovor s datumom unazad, tako da odgovara ovom koji je istekao, tada odlucite kako zelite. Mozete pokusat s poslodavcem dogovoriti datum trajanja do kad vama odgovara. Mozete poslodavcu skrenuti paznju na propust, pa pokusati dogovoriti sporazumni bez otkaznog roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija