Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sanjauna

Poslodavac nije dao novi ugovor

Preporučene objave

Radim u kaficu od 1.6.2017.. Ugovor mi je istekao 1.6.2018. Novi ugovor nisam dobila..ali jos uvijek radim. No, planiram dati otkaz 15.6. Da li moram odraditi otkazni rok? I da li mogu dobiti svoj godisnji jos do kraja mjeseca? Ako netko zna ljubazno molim da mi pomogne, jer nas muljaju na sve strane.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi trenutno radite na crno ili imate ugovor na neodređeno,kako vam bolje paše :)

 

Po zakonu,ako vam istekne ugovor na određeno,niste potpisali novi ugovor a još uvijek radite, smatra se da je vaš ugovor na određeno prerastao u ugovor na neodređeno.

 

U trenutnoj situaciji niste dužni odrađivati nikakav otkazni rok. Vi već sutra ne morate doći na posao ako ne želite,vaš ugovor je istekao.

Ako zaista odlazite na drugi posao,šutite i radite do kada vam odgovara i prijeđete na novi posao.

Godišnji odmor ako niste iskoristili,mora vam biti plaćen.

Ako je poslodavac normalan i želite na drugi posao,ljudski ga je obavijestiti o tome pa da dogovorite do kada ćete raditi.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uh, uh, Wrritteer, nije to bas tak.

Sanjauna, ukoliko vas je poslodavac odjavio s istekom ugovora (mozete provjeriti na mirovinkom, preko e-gradjanin, s tim da im nekad treba 10ak dana da obrade odjavu i da bude vidljiva u sustavu), onda definitivno radite na crno i ne morate doci na posao (ono sto odradite na crno, mozda necete moci ni naplatiti). Ukoliko ste i dalje prijavljeni, vas je ugovor postao na neodredjeno, a to znaci da se morate drzati otkaznog roka, ne mozete bez posljedica ne doci na posao. Mozda je poslodavac zaboravio pa ce vam uskoro dati novi ugovor s datumom unazad, tako da odgovara ovom koji je istekao, tada odlucite kako zelite. Mozete pokusat s poslodavcem dogovoriti datum trajanja do kad vama odgovara. Mozete poslodavcu skrenuti paznju na propust, pa pokusati dogovoriti sporazumni bez otkaznog roka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×