Jump to content

Kako pokrenuti upis na cijelu nekretninu koja je u naravi moja


ad1988

Preporučene objave

Poštovani,

 

Upisani sam vlasnik ½ nekretnine koja je u naravi u cijelosti pripadala mom ocu do njegove smrti. Na drugu polovicu je upisan čovjek koji je to prodao mom djedu (bez ugovora i papira) i koji je nakon prodaje emigrirao u SAD i šezdesetih godina preminuo u SAD-u. Nakon njegove smrti nije provedena nikakva ostavinska rasprava, niti postoji nekakav njegov oporučni dokument. Taj čovjek se nije ženio, i nije imao djece. Sada su mu u Hrvatskoj najbliži rođaci desetoro djece od njegovog pokojnog brata i pokojne sestre, kojima je on bio stric. Iz priče s njima oni mi ne spore upis na tu polovinu nekretnine, jer znaju da je pripadala mom djedu, pa lasnije mom  ocu.  Na koji način je najlakše izvršiti upis na cijelu nekretninu?

 

Hvala Vam unaprijed na odgovoru i lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

vi ste sada upisani kao suvlasnik (1/2) dok je u drugom suvlasničkom dijelu (1/2) upisan čovjek koji je to prodao vašem djedu? Imate li bilo kakav dokument o to prijenosu na vašeg djeda? Ako ne, postoji li mogućnost da svi navedeni nasljednici daju izjavu kako navedena polovia nekretnine pripada vama (tj. vašem djedu, ocu)?

Lp!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

nemam nikakav dokument o prodaji mom djedu, već su njih dva, pošto su bili dobri prijatelji to ugovorili usmenim putem. Ali već desetljećima se to zna, i mi koristimo taj objekt. Kontaktirao sam 5 od mogućih 10 nasljedinika (iako kažem nije provedena ostavinska rasprava), i tih 5 je potvrdilo da zna o čemu se radi i spremni su potpisati izjavu u moju korist. Kontakte od ovih drugih 5 još nisam nabavio, i nisu mi osobno poznati. Vjerujem da će i oni pristati potpisati izjavu. Da li znate možda, što mi je raditi u slučaju ako oni svi potpišu izjavu? A što recimo ako netko od njih ne bude to htio, ili ne uspijem doći do njega?

 

Puno Vam hvala na odgovoru!

 

Lijep pozdrav!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako ste u trenutku pisanja ovog odgovora u zemljišnim knjigama upisani vi na jednoj polovici, a na drugoj polovici "čovjek koji je to prodao mom djedu" te ne psotoje nikakvi valjani dokumenti putem kojih bi se provela uknjižba na vas, predlažem pojedinačni ispravni postupak kao insitut zemljišnoknjižnog prava kojim se omogućava upisivanje i rješavanje zemljišnoknjižnog stanja kad ovlaštenici nemaju podobne isprave da bi proveli postuapk uknjižbe.

Lp!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija