Jump to content
ad1988

Kako pokrenuti upis na cijelu nekretninu koja je u naravi moja

Preporučene objave

Poštovani,

 

Upisani sam vlasnik ½ nekretnine koja je u naravi u cijelosti pripadala mom ocu do njegove smrti. Na drugu polovicu je upisan čovjek koji je to prodao mom djedu (bez ugovora i papira) i koji je nakon prodaje emigrirao u SAD i šezdesetih godina preminuo u SAD-u. Nakon njegove smrti nije provedena nikakva ostavinska rasprava, niti postoji nekakav njegov oporučni dokument. Taj čovjek se nije ženio, i nije imao djece. Sada su mu u Hrvatskoj najbliži rođaci desetoro djece od njegovog pokojnog brata i pokojne sestre, kojima je on bio stric. Iz priče s njima oni mi ne spore upis na tu polovinu nekretnine, jer znaju da je pripadala mom djedu, pa lasnije mom  ocu.  Na koji način je najlakše izvršiti upis na cijelu nekretninu?

 

Hvala Vam unaprijed na odgovoru i lijep pozdrav!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

vi ste sada upisani kao suvlasnik (1/2) dok je u drugom suvlasničkom dijelu (1/2) upisan čovjek koji je to prodao vašem djedu? Imate li bilo kakav dokument o to prijenosu na vašeg djeda? Ako ne, postoji li mogućnost da svi navedeni nasljednici daju izjavu kako navedena polovia nekretnine pripada vama (tj. vašem djedu, ocu)?

Lp!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

nemam nikakav dokument o prodaji mom djedu, već su njih dva, pošto su bili dobri prijatelji to ugovorili usmenim putem. Ali već desetljećima se to zna, i mi koristimo taj objekt. Kontaktirao sam 5 od mogućih 10 nasljedinika (iako kažem nije provedena ostavinska rasprava), i tih 5 je potvrdilo da zna o čemu se radi i spremni su potpisati izjavu u moju korist. Kontakte od ovih drugih 5 još nisam nabavio, i nisu mi osobno poznati. Vjerujem da će i oni pristati potpisati izjavu. Da li znate možda, što mi je raditi u slučaju ako oni svi potpišu izjavu? A što recimo ako netko od njih ne bude to htio, ili ne uspijem doći do njega?

 

Puno Vam hvala na odgovoru!

 

Lijep pozdrav!

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako ste u trenutku pisanja ovog odgovora u zemljišnim knjigama upisani vi na jednoj polovici, a na drugoj polovici "čovjek koji je to prodao mom djedu" te ne psotoje nikakvi valjani dokumenti putem kojih bi se provela uknjižba na vas, predlažem pojedinačni ispravni postupak kao insitut zemljišnoknjižnog prava kojim se omogućava upisivanje i rješavanje zemljišnoknjižnog stanja kad ovlaštenici nemaju podobne isprave da bi proveli postuapk uknjižbe.

Lp!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×