Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

kudakamo

Supruga osuđena za obiteljsko nasilje, a ima prijedlog czss za skrbništvo

Preporučene objave

Molim savjet, što i kako dalje učiniti.

Supruga je nepravomočno osuđena na 12 mjeseci uvjetno ili 30 dana zatvora ako ponovi nasilje. Uložila je žalbu. Od tada je prošlo cca 40 dana.

 Bili smo na sudu za rastavu braka (imamo dvoje malodobne djece, 9g i 16g) i sudkinja još nije, ali se bojim da će na prijedlog CZSS koji je predložio da majka ima skrbništvo nad djecom tako i napraviti. Na sudu je toliko neistina sa njene strane izneseno, da nemam riječi, a prikazala se kao jadna i zlostavljana žena..... Upravo je sav svoj gnjev usmjerila da mi lažima oduzme djecu, a ne da donese dobrobit djeci.  Na žalost ja sam psihički i ucjenama bio zlostavljan.

Evidentna je naklonjenost czss  i centra gdje smo bili na savjetovanju, odnosno jedne osobe. Po odluci suda, na pripremnom ročištu, prije 2 mjeseca bila je određena i posebna skrbnica koja nije  djecu niti nas kontaktirala, razgovarala, samo je na sudu izjavila da se slaže sa odlukom czss i izasla iz sudnice. Koja je to gljiva i očigledna uhljebljenica!! Došla je samo po dnevnicu!!

Djeca su u tretmanu u Poliklinici. Prije prvog odlaska u Polikliniku djeca su bila izložena supruginom pritisku što moraju reći....

Najmanje 10 mailova sam do sada uputio u CZSS i upozoravao na suprugino manipulativno ponašanje sa djecom i nastavljanje obiteljskog nasilja, vrijeđanje pred djecom i emotivnim ucjenama prema djeci..... Nisu poduzeli ništa, niti su me zvali na razgovor (iako sam ih molio i tražio....). Govori djeci da ce ona biti skrbnik, jer nije kurva, niti psih. bolesnik a ima svoj posao... da ja kao otac ništa ne vrijedim i da nikada neću dobiti skrbništvo, viđanje itd..  

Nedavno sam je ponovno prijavio policiji za nasrtanje na dijete, vrijeđanje mene pred djecom, nisu još ništa poduzeli. Kako ih natjerati da počnu raditi svoj posao????

U centru u koji smo bili upućeni, nisu napisali da sam bio  spreman za suradnju, nudio načine rješavanja obiteljskog odnosa i viđanja djece, nisu napisali koliko sam bio više spreman za suradnju. Također su naklonjeni majci. Potpuna diskriminacija!!!!!

Što poduzeti i napraviti za ovakvu očigledna naklonjenost. Kako dalje??

Sa djecom sam u izvrsnim odnosima, i oduvijek sam o njima skrbio brinuo  i bio sa njima, sve im omogućio kao roditelj.

Starije dijete, a i mlađe hoće i pristaju na moje prijedloge za viđanje 7 dana kod mene 7 kod mame! Njihova mama to neželi i strahovito ih zbog toga ranjava emotivno! Zagrizla je za alimentaciju i nepušta !!

Ja samo želim dobro svojoj djeci i tako sam i izjavio da svoju djecu želim imati ravnopravno i da tražim ravnopravno roditeljstvo. Da zato što sam otac nisam manje vrijedan kao roditelj.... Jedina mi je nada da će sudkinja sve to primjetiti, ali ...... 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

CZSS možete prijaviti nadležnom Ministarstvu radi neadekvatnog postupanja, a i CZSS se nemate što obraćati putem e-mail-a, već pisanim putem, podneskom na koji podnesak su se dužni očitovati, a što će Vama koristiti u sudskom postupku...

Nadalje, ako se bračni drugovi koji imaju mld. djecu ne mogu dogovoriti prilikom sprovođenja obaveznog savjetovanja prije razvoda braka, te medijacije pri CZSS, te potpisati Sporazum o roditeljskoj skrbi nad zajedničkom djecm (čl. 106. ObZ), djeci se, u sudskom postupku, imenuje posebni skrbnik koji bi trebao štititi prava mld. djece sukladno pravima koja im garantira Obiteljski zakon, tako da možete u sudskom postupku zatražiti izuzeće navedene skrbnice ako smatrate da se neadekvatno "bori" za prava djece, te imenovanje novog skrbnika...

I na kraju, bez obzira što je prijedlog CZSS da djeca žive sa majkom, to ne znači da će tako i biti i da će sud, kad sagleda sve činjenice koje idu u prilog dobrobiti djece, prihvatiti njihovo mišljenje, doduše u većini slučajeva prihvati, ali ne uvijek, to je samo njihov prijedlog koji ne mora biti presudan za donošenje sudske odluke...

Sretno i budite ustrajni i uporni..!

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Hvala na podršci!

Jednostavno moram dati ovaj komentar. Unaprijed se ispričavam svima, a pogotovo majkama koje su pretrpijele nasilinštvo!!

Da je kojim slučajem obrnuta situacija, otac osuđen za obiteljsko nasilje, centar bi zasigurno isto napravio, dodijelio djecu ocu obiteljskom nasilniku! To je zasigurno najbolje za djecu, roditelje.....jaaaaako sam skeptičan, a povjerenje u instiicije sam odavno izgubio, samo zato što je ravnopravnost i pravednost u 99% privilegija samo jednog roditelja, važno je samo da je žensko, zna manipulirati neistinama, pustiti koju suzu, zajecati  i to je to i bingoooooo.

Neznam o kojoj se ravnopravnosti i jednakosti spolova, a pogotovo roditeljstva se razglaba.

Treba dodjeliti automatizmom djecu bez obzira na sve majkama i neka to bude zakonom uređeno, i nema više mučenja sa nama očevima. To je nekima riješenje, kao što je bilo  i Hitleru.

Sudkinja, zapisničarka, dvije iz soc sluzbe, vježbenica, soc skrbnik, ne računam odvjetnice ni bivšu, u sudnici nasprem jednog oca, roditelja, ništa manje vrijednog.  Stvarno prava ravnopravnost spolova ....da bih riječ još rekao.

Javit cu kakvu je sud donio odluku, 99,99% zasigurno pravednu, jer je od pravednika i dobio preporuku....  Pozzzzz

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici×