Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Aurora012

Rad u udruzi

Preporučene objave

Postovani,

Da li je legalno sredstvima udruge isplatiti neku cifru novca osobama koje su npr pozvane u tu udrugu odrzati predavanje/radionicu i sl., a nisu clanovi udruge; ako da, na koji nacin.

Takoder Vas molim da me uputite gdje bih mogla pronaci nesto vise o tome kako zaposliti i platiti osobe koje bi sudjelovale u vodenju aktivnosti udruge-da li je uopce legalno isplacivati im place, kakvim ugovorima i sl. 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF.

U odnosu na prvo pitanje, možete na bilo koji način: možete sastaviti ugovor o djelu, ugovor o autorskom honoraru i sl., na što ste dužni obračunati i platiti dužne poreze i doprinose, a možete istima isplatiti troškove putovanja uz putni nalog.

Ako je udruga porezni obveznik jer obavlja gospodarsku djelatnost, može najnormalnije zapošljavati radnike - uz ugovor o radu za stalni radni odnos, ugovor o djelu za povremene poslove, studentski ugovor... u kojem slučaju i najnormalnije plaća poreze i doprinose za njih kao zaposlenike.

Naravno, ako tome niste vični sami, morat ćete angažirati računovođu da obračunava i isplaćuje plaće, a da sad ne reklamiram, na tržištu ima niz specijaliziranih časopisa, kao i FB grupa koje se bave upravo poslovanjem i računovodstvom udruga i drugih neprofitnih organizacija, pa se zaista ima gdje informirati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×