Jump to content

Kredit- kašnjenja uplate rate


dsosic

Preporučene objave

Bok, podigao sam nenamjenski kredit u PBZ 2017.godine. Uredno sam plaćao obveze, odselio u Njemačku i odjavio prebivalište u Hrvatskoj.

Trenutno sam prijavljen u BiH i nisam u mogućnosti na vrijeme izmirivati obveze po kreditu.

Posjetio sam banku u nadi da će mi dati neku odgodu plaćanja od par mjeseci, ali su mi rekli da je to neizvedivo ( imam depozit u iznosu od 10% iznosa kredita). 

Interesira me kakve će daljnje korake poduzeti Banka s obzirom da nemam prijavljeni prebivalište, a nastanjen sam izvan EU ( adresa prebivališta je u BiH).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Javni bilježnici nisu nadležni za donošenje rješenja o ovrsi, ako dužnici u vrijeme pokretanja ovršnog postupka u RH nemaju prijavljeno niti prebivalište niti boravište.

Međutim, tada ovrhovoditelj može tražiti pravnu zaštitu od suda u postupku izdavanja platnog naloga, odnosno kada dužnik ima prebivalište u inozemstvu sukladno čl. 446. st. 3. ZPP ili eventualno sukladno pravilima o europskom postupku za izdavanje platnog naloga prema Uredbi (EZ) broj:1896/2006 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2006. o uvođenju europskog postupka za izdavanje platnog naloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija