Jump to content

uručenje ugovora o radu


mirjana02

Preporučene objave

molim vas za savjet ili odgovor. Kod ugovora o radu na kraju ugovora piše kako će se uručiti primjerak radniku nakon što potpišu ugovor poslodavac i radnik. Došlo je do situacije kada su poslodavac i radnik potpisali ugovor, međutim radnik ne dolazi u kadrovski odjel po svoj primjerak potpisanog ugovora. Da li mu se po toj logici mora vratiti potpisani primjerak ugovora jer kako poslodavac zapošaljava preko 60 radnika trenutno na određeno, ispada da ih treba moliti da dođu po svoj primjerak? ili je u konačnici dovoljno što su potpisali poslodavac i radnik i što je sve uredno prijavljeno na hzzo i mirovinsko.?  radnici znaju da trebaju doći po svoj primjerak ali ih to ne zanima kada znaju da im je produžen ugovor i smatraju da njihov primjerak nije potreban.

 

hvala Vam lijepa i moli se za objašnjenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pravu ste, međutim lovljenje po firmi je prešlo svaku moguću mjeru i doista neodgovornost radnika za svoje ugovore. Slanje preporučeno je trošak za firmu i poslodavac to izbjegava. Dok s druge strane isključivo želi da radnik prvo potpiše...

Da li uopće postoji zakonska obveza uručiti im ugovore ako ih sklapaju svakiih par mjeseci na određeno, neovisno što piše u ugovoru da radnik zadržava svoj primjerak?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaju li radnici svoje radno mjesto ili prostor u kojem rade, neko radno vrijeme, tjedni-mjesecni sastanak gdje bi ste mogli stupiti s njima u kontakt? Kako inace komunicirate s radnicima? Sazovite sastanak svih radnika i tada im podijelite ugovore. Ili se radnici nece odazvati ni na sastanak?

Dosta je cudno sto ne mozete svoje radnike naci u svojoj firmi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija