Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

mirjana02

uručenje ugovora o radu

Preporučene objave

molim vas za savjet ili odgovor. Kod ugovora o radu na kraju ugovora piše kako će se uručiti primjerak radniku nakon što potpišu ugovor poslodavac i radnik. Došlo je do situacije kada su poslodavac i radnik potpisali ugovor, međutim radnik ne dolazi u kadrovski odjel po svoj primjerak potpisanog ugovora. Da li mu se po toj logici mora vratiti potpisani primjerak ugovora jer kako poslodavac zapošaljava preko 60 radnika trenutno na određeno, ispada da ih treba moliti da dođu po svoj primjerak? ili je u konačnici dovoljno što su potpisali poslodavac i radnik i što je sve uredno prijavljeno na hzzo i mirovinsko.?  radnici znaju da trebaju doći po svoj primjerak ali ih to ne zanima kada znaju da im je produžen ugovor i smatraju da njihov primjerak nije potreban.

 

hvala Vam lijepa i moli se za objašnjenje

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako se poslodavac obvezao uručiti im ugovore, neka ih onda i uruči. Imate opciju osobno ih loviti po firmi, imate opciju poslati preporučeno na kućnu adresu. A da si ne komplicirate, u buduće nek poslodavac prvi potpiše, pa radniku uručite ugovor pri potpisivanju s njegove strane.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

u pravu ste, međutim lovljenje po firmi je prešlo svaku moguću mjeru i doista neodgovornost radnika za svoje ugovore. Slanje preporučeno je trošak za firmu i poslodavac to izbjegava. Dok s druge strane isključivo želi da radnik prvo potpiše...

Da li uopće postoji zakonska obveza uručiti im ugovore ako ih sklapaju svakiih par mjeseci na određeno, neovisno što piše u ugovoru da radnik zadržava svoj primjerak?

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemaju li radnici svoje radno mjesto ili prostor u kojem rade, neko radno vrijeme, tjedni-mjesecni sastanak gdje bi ste mogli stupiti s njima u kontakt? Kako inace komunicirate s radnicima? Sazovite sastanak svih radnika i tada im podijelite ugovore. Ili se radnici nece odazvati ni na sastanak?

Dosta je cudno sto ne mozete svoje radnike naci u svojoj firmi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U ZOR-u nije propisana obveza poslodavca da radniku uruči ugovor, ali to kod Vas proizlazi iz samog ugovora (možda da ubuduće izbacite to o uručenju ugovora radniku?), samo da treba biti sklopljen u pisanom obliku i sadržavati obvezne elemente.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×