Jump to content
IvanB1

Naknada štete

Preporučene objave

Poštovani, 

u presudi općinskog suda je navedena naknada štete za oduzetu imovinu. Presuda je postala pravomoćna jer nije bilo žalbi. Kako da čovjek sada dobije presuđene novce. Kome mora poslati tu presudu, svoj broj računa i zatražiti da mu se isplati njegov novac jer u presudi se ništa ne spominje? 

 

Puno hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne, sorry, prilikom uhićenja je oduzet mobitel, tablet i još neka informatička oprema i nema je više, izgubljena negdje na relaciji MUP, državno odvjetništvo, pa je okrivljenik na zadnjem ročištu zatražio povrat imovine. Kad to nije bilo moguće, sudac je odredio 6300 kn ili 6800 kn odštete (ne sjećam se točno), ali ništa nije naveo kako. Donio mi je čovjek taj papir da mu natipkam zahtjev, ne znamo što bi, kako da zatražimo odštetu, od koga, tko bi mu to isplatio, državni proračun? Nema nikakvih uputstava kako tu rečenicu u presudi pretvoriti u novce. Čovjek si želi kupiti novi mobitel i tablet. 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Okrivljenik je osuđen ili oslobođen? Jesu li oduzeti predmeti bili upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela? (jer ako jesu, tada se moraju trajno oduzeti i uništiti, a ako nisu, u pravu ste, moraju se vratiti.)

E sad, ako je tako kako kažete, da su oduzeti predmeti negdje izgubljeni (a da su trebali biti vraćeni), da je sud utvrdio njihovu vrijednost u visini 6.300,00 kn, onda morate protiv RH povesti zaseban postupak za naknadu štete, kojemu je preduvjet da ste prvo Općinskom državnom odvjetništvu, Građansko upravnom odjelu, podnesete zahtjev za mirno rješenje spora, u kojemu ćete opisati okolnosti, dostaviti dokaze, i predložiti da Vam isplate taj novac, a da ne morate pokretati parnicu za naknadu štete. Ako je zahtjev osnovan, ODO-GUO će mu udovoljiti i odrediti da se novac isplati iz proračuna. Ako nije, zahtjev će se odbiti pa će Vam preostati da pokrenete parnicu ili odustanete od zahtjeva.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×