Jump to content

Inkaso - problem s nagodbom


Vinko5

Preporučene objave

Imam slučaj agencijom za naplatu potraživanja koji kažu da mi ne mogu/ne žele vratiti više plaćeni iznos.

Naime, radilo se o dugovanju prema jednom teleoperateru koji su otkupili nakon što mi je račun već bio blokiran. Nakon nekog vremena, ponudili su mi nagodbu (putem maila) da uplatim samo glavnicu dugovanja bez ostalih naknada te će mi nakon toga povući blokadu s FINAe, na što sam pristala.
Dugovanje je otplaćeno dio ustegom s plaće zbog blokade, dio mojim vlastitim uplatama. Nakon zadnje uplate, za koju sam im i poslala potvrdu provedene uplate mailom, zamolila sam da povuku blokadu s FINAe, budući očekujem regres za koji dan pa da im i taj iznos poslodavac ne uplati. Na to su mi rekli da im ta potvrda ništa ne znači, da čekaju da se proknjiži i da mi evetualno više uplaćeni iznos neće vratiti bez obzira na našu nagodbu jer je iznos blokade u FINAi na veći iznos, ne onaj za koji su mi ponudili nagodbu. U međuvremenu je regres sjeo i taj novac je otišao njima jer blokada još nije povučena.

Mislim da nisu u pravu i da se trebaju držati nagodne i vratiti mi više uplaćeni iznos jer su time prekršili dogovor.
Zanima me kome se sve mogu obratiti, osim njihovoj udruzi i udruzi za zaštitu potrošača, u slučaju da će i dalje odbijati vratiti mi novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite im oštar dopis i to s povratnicom i preporučeno. U istom ih pozovite, da Vam suklano čl. 62. Ovršnog zakona, žurno i to najkasnije u roku od osam dana, vrate cijelokupan iznos koji im je plaćen izvan ovrhe i koji su dobili protivno nagodbi koju su Vam poslali mailom. Te ih upozorite, da ukoliko ne postupe u ovom roku, da ćete pred sudom pokrenuti postupak za protuovrhu, a kojim ne samo da ćete vratiti novce koje su neosnovano prisilno ustegnuli putem Fine, već da ćete potraživati i zakonske zatezne kamatne stope na koje imate pravo po čl. 62. OZ, kao i posebnu naknadu u iznosu od 400,00 kn na koju imate pravo prema čl. 62. st. 3 OZ, obzirom da ste ih na ovaj način pozvali na povrat sredstava u roku od osam dana. I čuvajte povratnicu i primjerak ovog dopisa. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija