Jump to content

bracna stecevina


enco12

Preporučene objave

Pred rastavom sam od supruga. On želi da stvar i rješimo dogovorom u ćemu se slažem ako dalje ne ide ali ne na podmukli naćin kako odgovara njemu. Vidim da ćemo imati problema oko podjele bračne stečevine.

Zanima me da li sva naša primanja (plaća konkretno) se vode kao braćna stećevine. Naime nikada od početka veze nije želio da imamo ponomoć na međusobne račune, ili imamo zajednički račun i sl... nego da smo financijski odvojeni

i nije želio da se mješamo u financije ja u njegove on u moje s ćime se nikad nisam slagala. Istina mogla bi koristiti njegovu karticu pri kupovini hrane čime bi s vremena na vrijeme stekla

uvid u stanje njegovog računa. Da napomenem da smo u početku smo imali približno ista primanja a s vremenom su se njegova primanja poduplala u odnosu na moja.

Kako nam je odnos vremenom postao sve gori i gori, a nakon nekoliko burnih svađa i njegovog prijedloga za rastavom braka, prilikom spomena teme u bracnoj stecevini i podjeli ustedjevine on samo ignorira temu.

naknadno sam primjetila da je sa njegovog tekućeg raćuna nestao sav novac, veća količina, vjerujem iz straha kako bi se zastitio, jer ocito ane zeli da se u miru podjelimo ukoliko toliko zeli razvod, čime me uz sve ostalo samo dodatno ubija.

Osobno sam vezano za brak u situaciji da bi radje pokusala ga spasiti ukoliko je moguce ali obzirom na njegov karakter i odmakom vremena vidim da s njegove strane nema želje za time.

Kako se zaštiti, obzirom da pretpostavljam da valjda imam pravo na pola novca koji se nalazio na njegovom računu??? U soluciji spašavanja braka i rastave braka ovisno o razvoju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi se morate odlučiti da li spašavati taj i takav brak ili se rastati, a što se tiče bračne stečevine, bračna stečevina se smatra sve što je stečeno radom ili proizlazi iz rada za vrijeme trajanja bračne zajednice..

No, ako se ne možete dogovoriti, što bi bila bolja solucija, morati ćete pokrenuti postupak za utvrđivanja i podjelu bračne stečevine, ali, ponavljam, sve je na Vama i morate sami odlučiti što i kako dalje...

Postupak za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine nema veze sa postupkom za rastavu braka, a možete ga pokrenuti prije, za vrijeme trajanja, kao i po završetku postupka za razvod braka, a također je za naglasiti da pokretanje postupka radi utvrđivanje i podjelu bračne stečevine ne zastarjeva (nema zastare)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imali biste pravo na pola njegove ušteđevine stečene radom po mom mišljenju, da. S obzirom da ste imali u posjedu njegovu karticu, možda ste sačuvali s bankomata izvadak o iznosu kao dokaz? Jedino što sad možete jest skupljati dokaze i kad se odlučite na pregovore o razvodu, tražiti polovicu bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija