Jump to content

zki i novo stanje u posjedovnom listu


den12s

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih Vas za pomoć pošto sam kupio nekretninu koja je imala katastarsku površinu sa posjedovnim listom, (doduše dio) od prodavatelja, i koje je on stvarno i uživao dugi niz godina. Problem je nastao kada sam u ZK knjigama otkrio da je tamo upisan njegov djed a ne ime prodavatelja i to u 1/3 dijela vlasništva. 

Imam sada pitanje može li se nekako upisati sada moje ime u ZK izvadak za 1/3 dijela? Ako da koja je to tužba i mogu li ja to napraviti ili to mora napraviti prodavatelj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovano,

molio bih za pomoć. Prije deset godina kupio sam nekretninu na čestici ukupne površine 644 kvadrata, ja sam bio vlasnik dijela nekretnine sa 434 kvadrata na kojoj je i napravljena i moja kuća te susjed je imao 210 kvadrata između nas je ograda.  Ta nekretnina je kupljena na osnovu posjedovnog lista, s tim da u ZK izvatku piše da vlasnici te čestice su tri brata svaki za 1/3 dijela. Moji prodavatelj nije upisan u ZK izvadak već njegov djed. Isto kao i od tog mog susjeda je njegov djed upisan a ne on u ZK izvadak. Držao sam da to nije jako veliki problem pošto nije usklađeno stanje katastra sa zemljišno knjižnim stanjem.

Sada je nastao problem pošto sam dobio rješenje od katastra da više nisam vlasnik svoje nekretnine ja već koliko vidim nasljednici tog trećeg brata, koji nije uživao do sada ništa ali je na osnovu ostavinske rasprave imao nasljednike i koji su se upisali u vlasništvo za 1/3 djela oni i 2/3 ova dva druga brata koji su pisali u ZK izvatku, od kojih je jedan djed mojih prodavatelja. Sada tko je tu vlasnik i kako da ja vratim svoju kuću?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija