Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sign in to follow this  
Daria78

Zdravstveno za stranaca

Preporučene objave

Dobar dan! Ja i djeca smo stranci treci zemlje (Rusija). Dosli u HR, imamo privremeni borovak (ja na 5 godina, djeca su na 1 godinu). Inace zbog pr.boravka stranac mora platiti 5 tis.kuna jednoklatno (godinu nazad) i 700 kn mjesecno. Svoje zdravstveno rjesila sa zaposljavanjem i ne platila tu godinu natrag. Sada za djecu rekli isti pravila (5 tis jednokratno i dalje mjesecno). Djeca ne mogu ici na moje zdravstveno.

Da li ima nekakvi drugi varianti da ne platim te 5 tis? Sto moguce napraviti u ovoj situaciji? Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Citala sam to. Ali mislila moze ima nekakva rupa u zakonu za djecu.....

 

Članak 7.

Stranac iz članka 6. stavka 1. ovoga Zakona stječe prava i obveze iz obveznoga zdravstvenog osiguranja pod uvjetom da je prethodno jednokratno uplatio doprinos za obvezno zdravstveno osiguranje na najnižu osnovicu za obračun doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, i to od dana prestanka ranijeg statusa osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju ili od dana prestanka osiguranja u drugoj državi koje osiguranje se ubraja u staž osiguranja u skladu s propisima Europske unije, odnosno međunarodnim ugovorom, a najduže za razdoblje od 12 mjeseci.

 

Naprimjer to. Jer djeca imaju zdr.osiguranje i u Rusiji,od kojeg ne odustali. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×