Jump to content

Upis promjena u registar udruga


Crispin

Preporučene objave

Udruga bi htjela upisati neku promjenu u registar udruga (sjedište). Odluku je donijelo Predsjedništvo (koje je Statutom ovlašteno za donošenje takve odluke većinom glasova) na način da je predsjednik poslao odluku poštom na adrese većine članova predsjedništva koji su istu ovjerili svojim potpisom (kao ovlaštene osobe). Je li navedena potpisana i pečatirana odluka dovoljna za upis promjene ili je potrebno održati i fizički sjednicu predsjedništva na kojoj se donose onda takva odluka (zapisnik sjednice predsjedništva traži Središnji državni portal: https://gov.hr/moja-uprava/aktivno-gradjanstvo-i-slobodno-vrijeme/udruge/prijava-promjena-i-prestanak-djelovanja-udruga/444  )

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pitanje: U trenutku kada predsjednik udruge da ostavku, sve obveze preuzima dopredsjednik udruge. Da li sam u pravu? Koji su daljnji postupci ? Izbor novog predsjednika? Unos promjena u registrima jer se mijenja ovlaštena osoba? Sazivanje izvanredne sjednice Skupštine? Da li sve te radnje oko promjena obavlja dopredsjednik ili novi predsjednik?   Ne znam kojim redom...U statutu udruge nije točno definirana takva situacija. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači da je tako trebalo postupiti i kada je član izašao iz udruge, a taj član je bio član jednog od tijela udruge, da li je bilo potrebno sazivati Skupštinu, tj. sve članove ili je dovoljno na sastanku aktivnih članova (ima i onih koji su članovi samo na papiru pa se za dogovore oko aktivnosti sastajemo samo aktivni) predložiti novog člana? U statutu udruge nije to najjasnije definirano. Ako se ne postupi tako, da li je to grubo kršenje Zakona ili Statuta i da li za to postoje sankcije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija