Jump to content

Zastara po poslovnom bankovnom računu


Krompirić

Preporučene objave

Bok! 

Pitanjce!

Prije skoro 10 godina sam zatvorila obrt. Ostalo je dugovanje po jednom poslovnom računu. Sad se javio jedan odvjetnik koji me moli da se javim radi "dogovora o MOGUĆEM reguliraju mojeg dugovanja". Kako ja to iščitavam je da do dogovora uopće ne mora doći i da naplata potraživanja može biti u cijelosti. 

Kroz ovih puno godina se nitko nije javio. Ja više ne znam ni koliko bi to dugovanje uopće moglo biti! 

Pitanjce je slijedeće - postoji li zastara po poslovnom bankovnom računu I ako da, kada stupa na snagu? Da li je ovo pismo "zastrašivanje do naplate"?

Radi lakšeg pronalaska odgovora, info još - obrt je zatvoren prije 9 godina i 3 mjeseca. 

Unaprijed hvala na odgovoru!!! 

?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o naknadama prema banci za održavanje poslovnog računa? Do unazad tri godine, po mom mišljenju, nema zastare ako su se te naknade gomilale i obračunavale svaki mjesec, odnosno ako taj poslovni račun nije zatvoren. Sve ostalo bi bilo u zastari.

Dopuštam, doduše, da je praksa drugačija, možda će Vam se javiti netko s drugačijim mišljenjem. U svakom slučaju provjerite koliki je dug pa ćete biti pametniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmmmm... 

Prvo, hvala na odgovoru! 

Nakon toliko godina bez ikakvoga kontakta s bankom, ni da mi život ovisi o tome, ne bih mogla reći da li je račun zatvoren, otvoren, koliki je iznos i da li se radi o naknadama.... Izvode nisam dobivala, a prije desetak godina je Internet bankarstvo u Hrvata bilo u povojima i skup hobi, tako da ni online nisam mogla pratiti što se s računima događa... Super situacija.... ?

Možda bi mi bilo pametnije da se posavjetujem s odvjetnikom. 

Obrt mi je bila najgora (najgluplja!!) greška koju sam napravila u životu...... U Hrvatskoj to jednostavno ne funkcionira. 

Hvala još jedanput! 

Ako netko drugi ima još kakvu ideju što bi to moglo biti i kako riješiti bez lihvarske kamate, molim vas, pišite!! 

Hvala!!!!!!!!! 

uređeno: od Krompirić
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Krompirić je napisao:

Banka je udaljena preko 1000km u ovom trenutku. Nije mi baš dostupna. Mene je zastara zanimala. Stekla sam osjećaj da se radi zaista o zadnjim pokušajima naplate. ?

Pošaljite banci mail sa upitom, je li račun otvoren i o čemu je točno riječ. Ne trebaju odvjetnika za ovaj odgovor. A ovo da se radi o zadnjim pokušajima naplate, ne bih se složila. Prije bih rekla, da je ovo pokušaj odvjetnika da se dug dobrovoljno namiri i prekine zastara, a sve to prije pokretanja ovršnog postupka. 

uređeno: od Borbena7
ispravak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija