Jump to content

Komunalije za kuću na selu


kukoljica

Preporučene objave

u pitanju je 2014, mjesečni iznos 40 kn, sad odvjetničko društvo za neku slavonsku firmu koja je postavila nekje kontejnere miljama daleko od te kuće preko sudskog vještaka traži 500 kn u sl 3 dana il prijete ovrhom i potencijalnim troskom od jos 890 km. sta da radim? to je tatina kuća na selu. on je neku uplatnicu vidio i bacio prije par godina. tamo ode 2 puta godišnje. plaća struju pausal, drugo nista i nema...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da ce biti tako al ne mogu protiv sebe...Necu platit .

Evo zvali smo tu opcinu i to je da svisnes. Sadasnja uprava veli da je bivsa garnitura potpisala neki ugovor s tom firmom (nisu komunalije nego smece tj. neki kontejmeri su stavljeni negdje) i dala im podatke i onih koji zive tu i onih koji ne zive...Sadasnja uprava je ugovor raskunula 2016. Tatini roditelji koji su tu zivjeli su umrli puno prije 2014.  Znaci nitko nije primio tj. potpisao primitak tog rjesenja.

Uostalom nije li zastara 3 godine? Oni sada traze uplatu za sedam zadnjih mjeseci 2014. godine. Odvjetničko društvo bi za sebe 300 kn koje iz principa necu platit sigurno. A onda bi mi valjda htjeli jos i za 2015-2016 to naplacivat. A sto? Kontejnere ni vidila ni pomirisala...

Za koliko godina nastupa zastara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 48 minuta, kukoljica je napisao:

Za koliko godina nastupa zastara?

Ovisi o čemu se radi.

Ukoliko je slučaj o računima za odvoz smeća koji dospijevaju mjesečno, zastara je godinu dana nakon dospijeća računa.

Ukoliko se radi o komunalnoj naknadi, zastara nastupa u roku tri godine.

Što ste u biti dobili, obavijest, opomenu? Na ni jedno ni drugo ne morate odgovoriti niti sama takova pismena prekidaju zastarni rok. Prekinuli bi ga eventualnim dopisom u kojem priznajete dug. Eventualno možete odgovoriti da što se vas tiće ne postoji nikakovo dugovanje te da ćete u slučaju rješenja o ovrsi iskoristiti zakonske mogučnosti zaštite koje pružaju Zakon o ovrsi i Zakon o obveznim odnosima (dakle, prigovorit ćete na postojanje zastare potraživanja, kao što napomenuh u ovisnosti o čemu se radi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Komunalije za kuću na selu

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija