Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

spzg1234

Poljubac

Preporučene objave

Na internetskim stranicama čitamo o činu ljubljenja jednog muškarca novinarke jedne njemačke tv postaje za vrijeme emitiranja izvještaja o nogometu iz Rusije. 

Smatra se takvo što bludnom radnom? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U KZ-u se bludne radnje definiraju negativno, kao ono što nije niti silovanje, a niti spolni odnošaj bez pristanka (dakle, inače nekažnjive pripremne radnje koje bi dovele do silovanja ili spolnog odnošaja bez pristanka, ali radnje nisu ušle čak ni u fazu pokušaja). No našla sam i pozitivnu definiciju bludnih radnji, koja kaže da se radi o radnjama poduzetim na tijelu ili dodirom tijela druge osobe, koje su usmjerene na pobuđivanje vlastite ili tuđe pohote.

Stoga, ovisno o kontekstu, to može biti i poljubac, iako je ovdje namjera bitna, jer ako poljubac nije bio usmjeren na pobuđivanje pohote, već kao nepromišljen izraz veselja, vjerujem da bi institucije to tretirale kao benigno djelo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×