Jump to content

Odbijenica sa zemljišnika za knjiženje naslijeđene nekretnine


melitai

Preporučene objave

Poštovani!

Moj suprug i njegovi nećaci su naslijedili dvije zemlje i staru kuću na otoku od pokojne majke odnosno bake a koju je ona dobila u oporuci od svog pok. brata.Na katastru je on uredno zaveden kao vlasnik ali sad kad je nakon dugo vremena dobiveno riješenje ispada da se katastar i zemljišnik ne slažu za kuću i jedno zemljište drugo je u redu.Stigla je odbijenica i uvidom u zemljišne knjge otoka ta nekretnina se vodi još na pokojnoj majci , baki mog supruga i prabaki nečaka.Ona je umrla bez oporuke i moja pokojna svekrva i njen brat su naslijedili jednake dijelove ali ona se ne znamo kako odrekla svog dijela kasnije radi dječjeg doplatka iprepustila još neke nekretnine njemu a on joj je obečao ove dvije čestice i svoj dio kuće vratiti oporukom što je i napravio.Što nam je sada raditi da bi se mogli uredno knjižiti jer smo dobili djelomično rješenje i nemamo nikakva spora sa ostalim sudionicima oporuke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , miroslav6 je napisao:

Postoji li ostavinsko rjesenje od bake supruga? Brat se na temelju necega upisao pa se u istom rjesenju majka supruga odrekla nasljedstva. Tada predate oba rjesenja da potvrdite slijed.

Postoji ostavinsko rješenje gdje oni nslijeđuju njezine nekretnine pola, pola ali nemamo dokument šta se događalo dalje, pretpostavljamo da postoji nešto kad se on uknjižio na katasru.Može li se to nači u povijesti upisa u katasar i kako to dokazati ako nemamo dokument nego samo znamo iz priće pokojne svkrve a to znaju i ostali sudionici oporuke i nemaju ništa protiv da se tako sprovede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam rješenje u kojem su oni naslijedili pola pola i kad uđem u česticu ona se vodi na baki u zemljišniku a u rješenju o naslijeđivanju je zamijenjen broj zk uloška Na rješenju je broj 684 a na internetu na čestici 648 da nije možda i u tome problem.Moraču ići na katastar ali mi je u drugom gradu malo sam slabija na nogama a i financijski put košta a šta ću.

uređeno: od melitai
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija