Jump to content

Izmijenjeni ugovor o radu


hlapicheva

Preporučene objave

Pozdrav!

Radim u javnoj službi, osnivač je RH. Imam sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Nakon izmjene sistematizacije ponuđen mi na potpis novi ugovor na niže plaćeno radno mjesto s potpuno različitim opisom poslova radnog mjesta od dosadašnjeg. Napominjem da radno mjesto za koje imam ugovor nije ukinuto novom sistematizacijom. 

Prethodno mi je izrečena opomena od strane ravnatelja zbog povrede obveza iz radnog odnosa. Na tu opomenu podnijela sam zzp obzirom da nije izrečena od povjerenstva niti postoji pisana prijava o povredi direktno nadređenog službenika kako je predviđeno pravilnikom o radu ustanove. Povjerenstvo za povrede iz radnog odnosa osnovano je 2 mjeseca nakon mog podnošenja zzp, provedeno je saslušanje mene i postupak je obustavljen uz obrazloženje da sam kriva ali se postupak obustavlja zbog procesnog propusta, odnosno propuštanja roka od 8 dana u kojem su me trebali saslušati, iz razloga jer povjerenstvo nije bilo osnovano. 

Da li moram potpisati novi ugovor o radu, obzirom na ovaj postupak opomene i podnošenja zzp i što se dešava u slučaju da ga ne potpišem?

Unaprijed hvala!

uređeno: od hlapicheva
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne morate  potpisati novi ugovor, bez obzira na postupak. Osobno bih poslodavcu vratila ugovor uz obrazloženje koje ste naveli - vaše radno mjesto nije ukinuto sistematizacijom.  Može se dogoditi - ništa, da vas ostave raditi kao i do sada, ali može ići i Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, s takvim otkazom imate pravo na otpremninu i novčanu naknadu s burze (pod uvjetom da tamo zadovoljavate ostale uvjete vezano za duljinu staža i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem vam na odgovoru :).

Radi se o tome da čekam premještaj u državnu službu tako da si ne bi htjela zakomplicirati postupak. Ukoliko mi poslodavac uruči otkaz, makar i neopravdani, premještaj će biti obustavljen a dok ja sudskim putem dokažem neopravdanost otkaza proći će godine. 

Znači nema mogućnosti da dobijem izvanredni otkaz zbog nepotpisivanja ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija