Jump to content

promjena opisa radnog mjesta


ribolovac123

Preporučene objave

Zaposlen sam na radnom mjestu sa opisom poslova tehničkog održavanja - domarski poslovi (tekuće održavanje opreme, uređaja i objekata, manji popravci..) i tehničke sam struke. Poslodavac provodi reorganizaciju i mijenja bitno opis mojeg (i ostalih kolega) radnog mjesta na koje sam se zaposlio, uvodeći uz postojeći opis radnog mjesta (malo prepravljen postojeći stari opis no suština je ostala ista) i još dodatno - skladišno poslovanje (prijem i izdavanje robe, materijalno knjigovodstvo), pisanje dopisa (administracija, izvještaji, nabava, analize, pisanje računa),  manje adaptacije prostora (selidba i montaža namještaja, soboslikarski i ličilački radovi, parketarski radovi), uređenje zelenih površina, briga o zbrinjavanju otpada uz praćenje zakonske dokumentacije, pisanje izvještaja, faktura, inventura i nabava osnovnih sredstava ... pa do odštopavanja kanalizacije i svih ostalih fizičkih poslova, kao  i sve ostalo po nalogu nadređenog i naravi radnog mjesta. Poslovi koje je poslodavac dodao u novi opis radnog mjesta su najmanje 50% povećanje opsega posla, a za koji nitko u odjelu nije kvalificiran (za poslove skladištara, knjigovođe, soboslikara, stolara, administratora, parketara, komercijaliste ....).

Da li nam poslodavac mora za novi popis radnog mjesta ponuditi i novi ugovor o radu?

Da li nas poslodavac mora educirati za poslove za koje nismo stručni i što ako mi ne prihvatimo edukaciju jer novi poslovi su sasvim nešto drugo nego oni za što smo se do sada školovali?

Ako se povećava opseg posla i traži veća znanja i dodatne kvalifikacije da li poslodavac mora ponuditi i veću plaću?

Kako se uopće postaviti s obzirom da nitko u odjelu nema stručna znanja za skladišno poslovanje, soboslikara, administratora, komercijaliste, parketara...., već smo elektrotehničke struke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Mora, jer ako će mijenjati opis poslova radnog mjesta, to mora promijeniti upravo u ugovoru o radu, pa to može učiniti ili davanjem na potpis novog ugovora ili davanjem na potpis aneksa (dodatka) ovom ugovoru.

2. Morao bi, a ako ne prihvatite edukaciju, može Vam dati otkaz.

3. Ne mora, no sve ovisi o međusobnom dogovoru prilikom potpisivanja novog ugovora.

4.  Morate razgovarati s poslodavcem, kolektivno. Naime, opasnost leži u tome da Vam poslodavac okonča radni odnos nakon što ne uspijete izvršiti radne zadatke po novom opisu radnog mjesta (što zaključujem jer se unazad nekoliko mjeseci ponavljaju isti ili slični upiti na ovom forumu - poslodavac radniku dao da izvršava radne zadatke za koje nikako nije kvalificiran, razmjera takvog da je domar morao obavljati poslove nuklearnog fizičara (malo karikiram, ali razumijete me), i onda mu dao otkaz nakon neuspjeha u obavljanju radnih zadataka). Niste samo rekli, jeste li u privatnom sektoru ili u državnoj/javnoj službi, jer su propisi ponešto različiti... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija