Jump to content
Kiki1101

Upad u stan

Preporučene objave

Postovani,

Vlasnici smo stana u Dramlju, te prema ugovoru o kupoprodaji imamo i tavanski dio.Zgrada jos nije etazirana. Stigli smo na more i docekao nas je nered u stanu, predatavnik stanara imao je kljuc od stana za nedaj boze ako nekome nesto curi ili treba popraviti...te je on pustio oko 30 radnika u stan da bi na krovu zgrade ppstavili baznu stanicu Vip- a. U nasem tavanskom prostoru srusili su dio  krovista te napravili krovni prozor bez ikakvog pitanja te uzurpirali prostor razim cjevima,strujom,vodilicama,ljestvama itd. Sto mi je ciniti.imate li ikakav savjet.51 posto stanara je potpisalo da hoce antenu. Dakle neovlasteno su boravili u nasem stanu i to je kao njima normalno je nekako smo morali!!!!! Sto da radim??

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ako zgrada nije etažirana, kako ste temeljem ugovora o kupoprodaji stekli tavan? Potrebno je vidjeti što ste sve točno stekli temeljem ugovora o kupoprodaji.

Ako je taj tavan u vašem vlasništvu (posljedično vjerujem i u posjedu, pod nekim ključem), možete popričati sa predstavnikom stanara i reći mu kako ćete zahtjevati tužbom zaštitu svojih prava, prevenstveno posjeda ako ste isti tavan posjedovali prije toga te ako je protivno vašoj volji i dopuštenju pristupljeno tom tavanskom prostoru.

Nadalje, postoji i moguća kaznena odgovornost takvim postupanjem, od kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora do oštećenja tuđe stvari.

Naveli ste da je 51% stanara potpisalo da hoće antenu. Ako zgrada nije etažirana, kako je onda izračunat taj udio? Također, kod poslova redovite uprave nekretninom u suvlasništvu se odlučuje većinom glasova suvlasnika koji se računaju po suvlasničkim dijelovima dok je za poslove izvanredne uprave ( a moje bi osobno mišljenje jest da davanje u zakup krova zgrade nije posao redovite uprave) potrebna suglasnost svih suvlasnika.

Potrebno je još informacija kako biste vi mogli odabrati odgovarajuće pravno sredstvo za povrede vaših prava.

Lp!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To je kupljeno  prije 20 god te je tek sad i legalizirano.Jos nije etazirano jer se stanari nemogu dogovoriti oko parkinga.ok ajmo ovak i da nije tavan nas nemogi oni bez potpisa napraviti krovni prozor??? Ili??? predatavnik stanara kaze je ja sam imao kljuc.zvali smo policiju te gradevinsku inspekciju jer su napravili tavanski prozor a da nikog nisu ni pitali.a za obicno farbanje zgrade treba 100 posto potpisa. Ako gradevinska inspekcija utvrdi da to nisu smjeli napraviti,dakle glavni projekt im nije u redu ja mislim da nece moci dobiti uporabnu dozvolu te ce morati maknuti tu baznu stanicu a meni preostaje valjda privatna tuzba jer si mi neovlasteno usli u stan' i napravili nered. stan je odvojen od tavanskog djela).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×