Jump to content

Otkaz za vrijeme probnog roka


yvanji

Preporučene objave

Ugovor o radu na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci potpisala sam 23.4.18, od tada sam prijavljena a poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih i organizacijskih razloga sam dobila 26.6.18. uz objašnjenje da je poslodavcu znatno smanjen obujam posla zbog globalne financijske krize. U odluci o otkazu koju sam preuzela piše da se otkazuje ugovor o radu sklopljen 1.5.18. (nije točan datum) a otkazni rok mi je do 30.6., znači 4 dana.

Imam li pravo na pobijanje odluke o otkazu s obzirom na sve navedeno - nije bilo globalne krize u zadnja 2 mj, nemam uvid u sistematizaciju radnih mjesta al poslodavac to ni nema niti je objasnio kako je došlo do reorganizacije, te koliki mi je otkazni rok u ovom slučaju? U Ugovoru o radu naveden mi je samo zakonski godišnji odmor od 4 tjedna a eventualni otkazi prema ZOR-u. Kod ranijeg poslodavca radila sam do 22.4., tako da nije bilo prekida radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete iz navedenih razloga pisati zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, samo pazite na rokove, morate ga uručiti poslodavcu u roku od 15 dana računajući od 26.06.

Mislim da je poslodavac tu zeznuo, mogao Vam je dati otkaz zbog nezadovoljavanja na probnom radu, u kojem bi slučaju otkazni rok bio 7 dana, ovako je 2 tjedna po čl. 122. ZOR, imate pravo i na razmjerni dio godišnjeg odmora u trajanju od još tri dana, koji ako ne uspijete iskoristiti Vam poslodavac mora isplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija