Jump to content

amoretto

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me, ukoliko imam dvije ili više polica osiguranja koje pokrivaju iste štetne događaje, mogu li po svakoj polici tražiti naplatu štete? Npr. kupim dvije police auto kaska jer jednostavno mogu ili imam izljev u stanu i štetu na parketu, a jednu policu ima zgrada koja to pokriva, a drugu imam ja jer sam osigurao stan u svom aranžmanu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , amoretto je napisao:

Na temelju kojeg članka, kojeg zakona?

Mislim da će takva odredba prije biti dio Općih uvjeta i svih drugih dijelova Ugovora na koje pristaje ugovaratelj ili korisnik osiguranja.

 

Ruby je napisao/la da se "isplaćuje samo stvarna materijalna šteta", koju osiguravajuće društvo svakako provjeri prije isplate osigurnine, a dvostruko popravljanje/naknada iste štete je zabranjeno ZOO-om.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo kako se osiguravatelji ne ustručavaju dvostruko osiguravati. Npr. unatoč tome što je opće poznata činjenica, a nisam siguran nalaže li i zakon to da se sve stambene zgrade osiguravaju putem upravitelja od osnovnih rizika požara poplave itd. i dalje kod davanja kredita pri čemu je se nekretnina stavlja u zalog banke traže policu osiguranja te nekretnine. Pri tome ne upozoravaju tražitelja kredita da takva polica vjerojatno već postoji.

 

Dakle love u mutnome. Naravno bitno je za napomenuti da ovu spomenutu opće poznatu činjenicu znaju ljudi iz struke, banke i osiguravatelji (njihove tvrtke kćeri) i npr. upravitelji, no to ne vrijedi za prosječnog korisnika kredita. Prosječna osoba jedva zna ime upravitelja stambene zgrade, a kamoli da je zgrada osigurana i da mu ne treba dodatno osiguranje ako je već osigurana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posebno napominjem da treba razlikovati osiguranje kuće (građevinska vrijednost, zidovi, krovište) od osiguranja kućanstva, odnosno predmeta kućanstva. Neću tvrditi, ali predmnijevam da su zgrade osigurane kroz osiguranje kuće, a banke traže osiguranje kućanstva, pa onda to nije isti osigurani predmet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija