Jump to content
horvatzd

Ovrha općenito na imovini

Preporučene objave

Bit ću kratak zanima me slijedeće, kada ovršni prijedlog od javnog bilježnika općenito na imovini postane pravomoćan, dali ovrhovoditelj na temelju tog rješenje može direktno ovršiti moje račune, dok ako želi raditi ovrhu na pokretninama mora sudu predložiti promjenu predmeta ovrhe sa dokazima da se nije uspio naplatiti putem računa?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jos jedna stvar dobio sam od suda odluku o obustavi ovrhe jer sve ide na parnicu medjutim u obrazlozenju se citira stari ovrsni zakon iako je ovrha od 25.1.2018 dali je to neka greska ili? Prilazem sporni dio pa molim ako netko zna nesto o tome.

20180627_195225.jpg

 

Sporno mi je ovo Narodne novine br, 112/12, 25/13, 93/14 i 55/16.

Naime nema onog dodatka NN 73/17 tj zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona a ovrha je pokrenuta debelo nakon stupanja na snagu novog ovršnog zakona.

 

Prilazem jos jedan primjer gdje je ovrha pocela nakon stupanja na snagu novog zakona ali sutkinja opet izostavlja u rijesenju ono 73/17 stvarno bih bio zahvalan ako netko nesto zna o tome20180628_004206.thumb.jpg.dc4619b2c0be92b5645959a74593a0a3.jpg

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Angazirao sam odvjetnika jutros, vidim da nitko ne odgovara ili ne zna ili ne želi nije bitno uglavnom imam odgovor pa ako netko ima  sličan problem neka zna. Radi se doista o pogresci suda ali koja ne može utjecati na parnični postupak, kontaktirao sam i odvjetničku kuću koja vodi proces koja je potvrdila da se proces vodi po novom zakonu te da su imali slične slučajeve ali da se uglavnom radi o nemarnosti sudova naime ostali su im stari obrasci po kojima pišu riješenja automatski istu stvar mi je potvrdio i moj odvjetnik ali ponavljam po ne utječe na proces eto ako netko ima sličan problem drago mi je da sam pomogao.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pogrešno navođenje numeracije izmjene i dopune zakona, ne može utjecati ni na parnični ni na ovršni postupak. Bitno je da se u radu primjenjuje zakon koji je bio na snazi u vrijeme pokretanja postupka, a za očite pogreške u pisanju može se temeljem čl. 342. Zakona o parničnom postupku, zatražiti ispravak (mada je to ovdje nepotrebno).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×