Jump to content
ANTE BUDIMIR

Odricanje nasljedstva

Preporučene objave

Mozete darovati, za Vas besplatno osim troskova javnog biljeznika koji moze i primatelj dara platiti ako se dogovorite, ako niste u direktnom srodstvu (baka-djed, roditelji, djeca, unuci), platit ce 4% poreza, pretpostavljam da je rijec o nekretnini.

Uređeno od miroslav6

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako ste znali da ne vrijedi onda ste mogli odmah na ostavinskoj prenijeti na drugu osobu, pretpostavljam da je jos netko dobio komad te zemlje.

Ako ne vrijedi nista, onda ce 4% poreza biti 5 kn (karikiram) pa darujte nekome ko ima veci udio na toj cestici, valjda moze toliko izdvojiti, sveukupno s biljeznikom 100 kn. Platite Vi sve ako se zbilja zelite toga rijesiti. Ali nikad ne znate sto ce biti sutra, tko zna sto moze nastati na tom komadu zemlje. :-)

Imate li troskova prema toj nekretnini? Osim moguceg poreza na nekretnine u buducnosti koji bi isto trebao biti nikakav. Koristi li tko ostatak cestice?

Ako Vam nista od navedenog ne odgovara, prenesite sve nekretnine i pokretnine, novac u banci itd. na svoje nasljednike za vrijeme zivota i onda neka se oni odreknu nasljedstva koje ce se sastojati od samo te 4/502 nekretnine. Tada ce drzava preuzeti brigu. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×