Jump to content

Prijevara u sustavu socijalne skrbi


MarkoDelija

Preporučene objave

Poštovanje,

ovako, ja sam u 2. mjesecu 2009. obzirom da mi je od HZMO-a dodijeljeno 80% tjelesnog oštećenja a odbijena naknada, kako tada nisam imao nikakvih primanja, podnio zahtjev centru za socijalnu skrb Beli Manastir za procjenu radne sposobnosti te doplatak za kućnu pomoć i njegu.
Ondje sam bio na komisiji te godinu dana nisam dobio nikakvo riješenje, nakon toga sam došao tamo te mi je rečeno da oni ta rješenja ne dostavljaju meni već to ide u arhiv njihov i zavoda za javno zdravstvo ali će mi dati kopiju.

U rješenju stoji kako sam potpuno i trajno nesposoban za rad bez mogućnosti osposobljavanja, kako mi je neophodna pratnja pri svakom kretanju izvan kuće, kako ponovno vještačenje nije potrebno  zbog trajne promjene u zdravstvenom stanju te kako postoji prijeka potreba stalne pomoći i njege u smanjenom obliku. čl 44. st. 2.

Na moj upit zašto nisam dobio doplatak u smanjenom obliku (tada je bio 350kn mj. sada je 420kn mj.) rečeno mi je pa to vam je odbijeno, na upit dali mogu podnijeti zahtjev za osobnu invalidninu rekli su mi da ne mogu jer ako sam odbijen za ovo neću sigurno dobiti osobnu invalidninu.

Da bi ja prije 3mj. na osnov njihovog tog riješenja te medicinske dokumentacije i ponovnog samo pregleda - zbog lišenja radne sposobnosti dobio očevu obiteljsku mirovinu.
I tu je ispala nekakva frka oko visine mirovine te me je u sklopu toga svega posijetila socijalna radnica koja radi pri Ministarstvu branitelja koja je iz Osijeka te me pitala kako nemam niti doplatka za pomoć i njegu niti invalidnine i ja kažem, tražio sam, odbili su me, ja nikad ni kune nisam dobio ni od socijalnog ni mirovinskog, cijeli život sam bez primanja bio. Nakon toga je ona pregledala ta riješenja te na ovo što sam vam gore naveo rekla, pa čekajte tu stoji da imate pomoć i njegu u smanjenom obliku, ja joj kažem da nikad kune nisam dobio i da su mi rekli da sam odbijen, na to ona gleda to riješenje i čudi se, te me uputi da ja odem ponovno podnijeti zahtjev jer to mogu primati uz mirovinu i uglavnom smo prešli na priču o mirovini.

No sada kada sam provjerio zakone, kako sam proglašen trajno radno nesposobnim tj. lišen radne sposobnosti ja nemam nikakvih prepreka u primanju naknade za kućnu pomoć i njegu zato što se kod radno nesposobnih osoba ne gleda ni prihodovni cenzus niti ništa. Tada sam se sjetio da sam vidio na TV da je u Belom Manastiru u socijalnom policija uredovala i uhićeni su neki ljudi i optuženi da su sebi prisvajali tuđe naknade, jednokratne pomoći i koješta, te me zanima vaše mišljenje dali sam ja ovdje pokraden doslovno? Jer tu se radi o više od 9 godina neisplate i ukupne svote od oko gotovo 40000kn...

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Prijevara u sustavu socijalne skrbi

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija