Jump to content

zasatra potraživanja iz radnog odnosa


kira

Preporučene objave

Plaća mi je umanjena tijekom bolovanja, tako umanjena plaća je bila i mirovinska osnovica kod odlaska u invalidsku mirovinu,,,nakon što sam putem HZZO, pokrenuo postupak priznavanja plaće u 100 % iznosu budući je bolovanje bolest posljedica radanog odnosa, zapravo rada, koje mi je nakon dugotrajnog pustupka(ne mojom krivnjom)trajao tako dugo i napokon nakon dest godina okončan u moju korist kojim rješenjem HZZO mi je priznato pravo plaće u 100 % iznosu.

Temeljem rješenja HZZO, poslodavac mi na moj zahtjev mijenja tadašnju plaću i mijenja mirovinsku osnovicu koju HZMIO uvažava i obračunava novi morovu po novom iznosu ali od tekućeg mjeseca, dakle ne i unatrag.

Pitanje je :

-zastare u sudskom postupku,.ako se traži razlika mirovine od poslodavca budući je njegovim postupkom plaća umanjena a i postupak je tako dugo trajao,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Znam da je prošlo izvijesno vrijeme od gornje objave,...molim još nadopunu,

*poslodavac uredno u tri navrata dostavlja podatke HZZO koji isplaćuje razliku plaće s priloženim tabelama,(isplaćeno/pripada pravo na novi iznos/razlika),

*kod dostave podataka HZMIO, jasno naglašava koja je moja plaća mjeseca prosinca 1995.g, prije umirovljenja,..

To je po meni sve što utječe na prekid zastare, dakle postupak je cijelo vrijeme vođen po nalogu i upotama poslodavca,..sve do izmjene mirovinske osnovice,..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija