Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Wex

Prenamjena garaže u stambeni prostor

Preporučene objave

Wex    0

Poštovani,

Htjeli bi garažu prenamjeniti u stambeni prostor, da li je to ikako moguće obzirom da za to piše zgrada i fizički je odvojeno par metara? Postoji li ikakav način da se ishoduje dokumentacija te da se to odobri? Svugdje čitam da se ne može jer nije vezano uz postojeći stambeni objekat, nikako ne razumijem kako im nije u interesu da se nešto plati, a ne da odbiju prenamjenu kao da je to nešto puno drugačije.

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Wex je napisao:

da li je to ikako moguće obzirom da za to piše zgrada i fizički je odvojeno par metara?

Ukoliko se nalazi na čestici već postojeće stambene građevine, ne.

To što piše zgrada nema veze jer je zgrada svaka građevina koja se sastoji od vanjskih zidova i krovne konstrukcije s jednom ili više zatvorenih prostorija kojima je omogučen pristup, te može služiti za zaštitu ljudi, životinja ili stvari.

prije 3 sati , Wex je napisao:

nikako ne razumijem kako im nije u interesu da se nešto plati, a ne da odbiju prenamjenu kao da je to nešto puno drugačije.

Postoji nešto što se zove urbanizam kao znastvena disciplina koja se bavi proučavanjem, uređivanjem gradova i naselja i planiranjem njihovog razvoja. I sve je to dio prostornog planiranja kojim se propisuje što se može i kako a što ne.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Wex    0

Nalazi se na istoj čestici, sastoji se od ajmo reći dva kata, za gornji piše garaža, a za doljni dio spremište. Znači po Vama se niti jedno niti drugo ni na kakav način niti parcelacijom niti ničim ne može prenamjeniti u stambeni prostor?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat , Wex je napisao:

Znači po Vama

Ne po meni nego po važećim propisima koji uređuju prostorno uređenje i prostornim planovim, a prema kojima na jednoj čestici može biti samo jedan objekat stambene namjene.

prije 1 sat , Wex je napisao:

niti parcelacijom

Sumnjam. No s obzirom na veličinu čestice i smještaj objekata na njoj isto pitanje možete postaviti nadležnom upravnom odjelu za prost.uređenje i gradnju, ima li uvjeta za to prema odredbama za provođenje prostornog plana i čl.160 Zakona o prostornom uređenju. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×