Jump to content

Pravo na godišnji, rad na određeno


peasans

Preporučene objave

Pozdrav,

Prelazim u drugu firmu bez prekida radnog odnosa gdje dobivam ugovor na određeno na tri mjeseca, probni rok.

Da li u slučaju potpisivanja novog ugovora koji će vjerovatno opet biti na tri mjeseca imam pravo na godišnji i ako da, na koliko bi dana mala pravo?

Kod prijašnjeg poslodavca sam iskoristila sav godišnji za prethodnu godinu 2017-u.

Hvala unaprijed.

P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svaki mjesec rada imate pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. Razmjerni dio GO se računa tako da puni GO podijelite sa 12 (mjeseci) i pomnožite sa onoliko mjeseci koliko ste kod poslodavca radili (najmanje polovica mjeseca zaokružuje se na puni mjesec, a najmanje pola dana zaokružuje se na puni dan). Imajte na umu da ste za 2018 ostvarili pravo na razmjerni dio GO kod starog poslodavca, a to ne možete prenijeti na novoga - stari poslodavac vam taj dio mora omogućiti da iskoristite prije kraja radnog odnosa, a ono što ne iskoristite mora vam isplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav.

Radim kod istog poslodavca godinu dana. Radim na ugovor koji mi istice 30.10.2018. Ali pronasla sam drugi posao te zelim otici.

Zanima me da li ja imam pravo na puni godisnji za 2018. ili kako su mi rekli u upravi firme da s obzirom da sam se sad vratila sa godisnjeg na kojem sam bila 2 tjedna da vise nemam pravo na ostala 2 tjedna od punih 4?

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko dolazi do prekida radnog odnosa Nemate pravo na puni go vec na razmjerni dio (puni GO÷12×mjeseci rada kod tog poslodavca u tekucoj godini). Takodjer, poslodavac je taj koji odredjuje plan koristenja GO, ne mora vas pustiti da iskoristite ono sto vam je ostalo, no ukoliko vam do kraja RO ne omoguci koristenje istoga, morat ce vam isplatiti razliku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija