Jump to content
Samočovjek

Podjela imovine vanbračna veza

Preporučene objave

Pozdrav,

Nalazim se u situaciji gdje se moja partnerica-djevojka i ja trebamo razići. E sada, ušli smo u kupovinu stana putem kredita prije 3ipol godine gdje sam ja nosioc kredita u punom iznosu i vlasništvo nekretnine je na meni 1/1 cijelo vrijeme. Nadalje ja sam.cijelo vrijeme i prijavljen na toj adresi dok ona uopće nije, cijelo vrijeme ima drugu adresu, ali živimo zajedno. Ja sam u ovom periodu platio nekih 93200kn samo za kredit dok ona na sebi ima pozajmicu koju smo koristili za uređenje stana od čega je ona otplatila 28000kn, ostaje još 15000 za otplatiti. Sve režije su glasile na mene i tijekom ovih godina ja sam.plaćao i sve režije. Ona je kupovala hranu i ja nešto, ja sam plaćao osiguranja i tehnicke za automobil i tako to su tekući troškovi. Ja sam joj isplatio 10000kn na račun i mislio sam još 15000 i preuzeti i ostatak pozajmice od 15000 na sebe. Pa sam malo stao i razmislio dugujem li ja njoj to sve ili ne s obzirom da sam.ja plaćao puni kredit i režije i može li me ona išta tražiti s obzirom da je nekretnina na meni i ona se uopce ne vodi na istoj adresi. Koja su moja prava? Hvala.

Uređeno od Samočovjek

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, ako se ne možete na miran način dogovoriti oko podjele zajedničke imovine (prava i obveza), jedino Vam preostaje da pokrenete sudski postupak za utvrđivanjem i podjelom zajedničke imovine u kojem će se utvrditi stvarno činjenično stanje oko iste i donijeti sudska odluka koja prava i obveze se tretiraju kao zajednička stečevina i, naravno, isto podijeliti na jednake djelove sukladno odrednicama Obiteljskog zakona, ovako bez poznavanja svih činjenica, teško je adekatno odgovoriti na Vaš upit

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kada bi dijelili samo kredit 93000 s moje strane otplaćene i pozajmicu od 28000 s njene strane koliko bih ja u tom slučaju bio dužan drugoj strani i bih li bio uopce dužan?

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, napisao sam Vam, teba poznavati sve činjenice kako bi Vam se adekvatno odgovorilo, jer iz Vašeg prvog posta proizlazi da nije samo taj kredit u pitanju, to utvrđuje sudski vještak u sudskom postupku, naravno, ako se nemožete mirnim putem dogovoriti što Vam sugeriram, jer je sudski postupak takve vrste dosta dugotrajan, naravno i košta, a nikada nisu obadvije strane zadovoljne konačnim ishodom...

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Svatko duguje pola otplaćenoga drugoj strani. Dakle, ona Vama pola od Vašeg kredita, što je 46.500,00 kn, Vi njoj pola od otplaćenog kredita, što je 14.000,00 kn. Kad se to prebije, ona bi Vama po kreditima bila dužna 32.500,00 kn, je li tako? No nemojte zaboraviti da ste zajedno stekli i stan, čija se polovica predmnijeva da je i njezina, iako nije upisana u zk, pa bi ste Vi trebali njoj dopustiti upis u njezinu polovicu, hm? A automobil, jeste li i njega stekli radom za vrijeme trajanja izvanbračne zajednice?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 9 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Svatko duguje pola otplaćenoga drugoj strani. Dakle, ona Vama pola od Vašeg kredita, što je 46.500,00 kn, Vi njoj pola od otplaćenog kredita, što je 14.000,00 kn. Kad se to prebije, ona bi Vama po kreditima bila dužna 32.500,00 kn, je li tako?

Ako su krediti(a jesu)bračna/izvanbračna stečevina koji u jednakim dijelovima terete oba bračna/izvanbračna druga,onda citirana računica odstupa od odredaba čl.36 Obiteljskog zakona.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×