Jump to content

Podjela imovine vanbračna veza


Samočovjek

Preporučene objave

Pozdrav,

Nalazim se u situaciji gdje se moja partnerica-djevojka i ja trebamo razići. E sada, ušli smo u kupovinu stana putem kredita prije 3ipol godine gdje sam ja nosioc kredita u punom iznosu i vlasništvo nekretnine je na meni 1/1 cijelo vrijeme. Nadalje ja sam.cijelo vrijeme i prijavljen na toj adresi dok ona uopće nije, cijelo vrijeme ima drugu adresu, ali živimo zajedno. Ja sam u ovom periodu platio nekih 93200kn samo za kredit dok ona na sebi ima pozajmicu koju smo koristili za uređenje stana od čega je ona otplatila 28000kn, ostaje još 15000 za otplatiti. Sve režije su glasile na mene i tijekom ovih godina ja sam.plaćao i sve režije. Ona je kupovala hranu i ja nešto, ja sam plaćao osiguranja i tehnicke za automobil i tako to su tekući troškovi. Ja sam joj isplatio 10000kn na račun i mislio sam još 15000 i preuzeti i ostatak pozajmice od 15000 na sebe. Pa sam malo stao i razmislio dugujem li ja njoj to sve ili ne s obzirom da sam.ja plaćao puni kredit i režije i može li me ona išta tražiti s obzirom da je nekretnina na meni i ona se uopce ne vodi na istoj adresi. Koja su moja prava? Hvala.

uređeno: od Samočovjek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ako se ne možete na miran način dogovoriti oko podjele zajedničke imovine (prava i obveza), jedino Vam preostaje da pokrenete sudski postupak za utvrđivanjem i podjelom zajedničke imovine u kojem će se utvrditi stvarno činjenično stanje oko iste i donijeti sudska odluka koja prava i obveze se tretiraju kao zajednička stečevina i, naravno, isto podijeliti na jednake djelove sukladno odrednicama Obiteljskog zakona, ovako bez poznavanja svih činjenica, teško je adekatno odgovoriti na Vaš upit

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, napisao sam Vam, teba poznavati sve činjenice kako bi Vam se adekvatno odgovorilo, jer iz Vašeg prvog posta proizlazi da nije samo taj kredit u pitanju, to utvrđuje sudski vještak u sudskom postupku, naravno, ako se nemožete mirnim putem dogovoriti što Vam sugeriram, jer je sudski postupak takve vrste dosta dugotrajan, naravno i košta, a nikada nisu obadvije strane zadovoljne konačnim ishodom...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko duguje pola otplaćenoga drugoj strani. Dakle, ona Vama pola od Vašeg kredita, što je 46.500,00 kn, Vi njoj pola od otplaćenog kredita, što je 14.000,00 kn. Kad se to prebije, ona bi Vama po kreditima bila dužna 32.500,00 kn, je li tako? No nemojte zaboraviti da ste zajedno stekli i stan, čija se polovica predmnijeva da je i njezina, iako nije upisana u zk, pa bi ste Vi trebali njoj dopustiti upis u njezinu polovicu, hm? A automobil, jeste li i njega stekli radom za vrijeme trajanja izvanbračne zajednice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Svatko duguje pola otplaćenoga drugoj strani. Dakle, ona Vama pola od Vašeg kredita, što je 46.500,00 kn, Vi njoj pola od otplaćenog kredita, što je 14.000,00 kn. Kad se to prebije, ona bi Vama po kreditima bila dužna 32.500,00 kn, je li tako?

Ako su krediti(a jesu)bračna/izvanbračna stečevina koji u jednakim dijelovima terete oba bračna/izvanbračna druga,onda citirana računica odstupa od odredaba čl.36 Obiteljskog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija